Ognjen Dobrić: Isplakao sam se zbog najveće utakmice u karijeri, finale mi je baš teško palo 1Foto: Starsport

Reprezentativac Srbije prošlog leta pojačao je bolonjski Virtus i prvi put u karijeri večeras će se nameriti na Partizan u nekim drugim klupskim bojama a da to nisu crveno-bele (18.30, Sport Klub1).

Ognjen Dobrić jedan je od onih košarkaša za koje se može reći da su odani vojnici ma gde i za koga igrali.

Od njih nikada nećete čuti da se žale na uslove, platu, trenere, ambijent….

Oni će vredno raditi i težiti ka tome da uvek budu najbolja verzija sebe.

Razmišljajući na takav način, Ognjen Dobrić došao je do reprezentativnog dresa Srbije, iako je pre odlaska na Svetsko prvenstvo mnogo puta bio prekobrojan, u Manili je pokazao srpskoj javnosti ali i selektoru Svetislavu Pešiću da nije pogrešio kada ga je uvrstio među putnike na Mundobasket, dodelivši mu vrlo bitnu ulogu.

Nažalost, utisak nije bio kompletan, s obzirom na to da je u meču za svetsko zlato protiv Nemačke doživeo tešku distorziju zgloba već u drugom minutu utakmice.

Za njega je finale bilo gotovo kada je ostalim protagonistima tek počinjalo.

Ni posle tri meseca od istorijskog duela za Srbiju, Ognjen Dobrić nije miran i spokojan. U mislima su mu neretko detalji sa finala, kao i pitanja zašto je sve to moralo tako da se desi.

– Jako mi je bilo žao što nisam bio deo toga. Ne samo da li bismo osvojili, to je diskutabilno. Mislim da mi je bilo jako krivo, nisam mogao da se smiri, plakao sam dugo. Posle svega što sam prošao, od priprema, poraz od Italije, situacija sa Borišom, došli smo do finala timskom igrom i pokazali smo da imamo nešto u sebi. Dođemo do finala, najveća utakmica u mojoj karijeri sigurno i ja ne budem deo toga zbog povrede. To mi je teško palo. Da li bismo osvojili ja ne znam. Možda bih imao najgoru utakmicu, najgori na terenu ne zna se… Stavrno mi je bilo žao što nisam bio deo toga, nego samo dva minuta – naglasio je Dobrić u razgovoru za Sport Klub.

Iako je kompletnu karijeru proveo u Crvenoj zvezdi, računajući i mlađe kategorije, Dobrić je prošlog leta, pre nego što će se odazvati pozivu selektora Pešića, odlučio da prihvati poziv Serđa Skariola i preseli se u Virtus.

– Teška odluka, svi znaju koliko mi Zvezda znači i šta sam prošao. Istekao mi je ugovor, i rekao sam što da ne. Klub sa traidicijom, dobro organizovan, potpisao sam dok je još Skariolo bio tu i zvučalo je dobro. To me je privuklo, stvarno su me hteli. Porazgovarao sam sa porodicom i odlučili smo da ja probam nešto novo. To ne znači da ja ne volim Zvezdu, odlučili smo da prihvatimo svi zajedno i za sada je to dobra odluka jer zaista uživam – tvrdi popularni Šegi iako od dolaska Luke Bankija na klupu Virtusa nema neku veliku minutažu niti mu je uloga u timu jedna od bitnijih.

Virtus je ove sezone jedan od rezultatski najstabilnijih klubova u Evroligi. Praktično na polovini sezone, na deobi su drugog mesta sa Barselonom na skoru 11-5.

Kada su utakmice van Bolonje u pitanju, trijumfovali su u tri navrata na ukupno sedam mečeva.

Jasno je da će večeras imati jedan od najtežih gostujućih mečeva, međutim, Dobrić emotivno radije priča o onome što se dešava u njegovom voljenom klubu.

– Mislim da Zvezdi fali kontinuitet. Počeli su bolje da igraju sa novim trenerom i reakcija se vidi. Ako budu uspeli da uhvate kontinuitet do kraja sezone ova sezona u Evroligi nije propala. Deset ekipa ide dalje, četiri idu u plej in. Velike su šanse za to, Zvezda ima kvalitet samo treba da igra dobro u kontinuitetu.

Iz evroligaške perspektive, Dobrić u proseku igra 16 minuta tokom kojih beleži 5,4 poena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari