Partizanova čaša žuči našla čašu meda: Ubedljiva pobeda u Vilerbanu začeta iz opomene u Tel Avivu 1Foto: Fonet/AP

Iz prva dva kola košarkaške Evrolige Partizan se kući vraćao s dva čela: iz Tel Aviva s naboranim, iz Vilerbana s uzdignutim.

Crno-belima, vidi se, mnogo znači što je protiv Asvela u Francuskoj sve teklo po njihovim željama (88:62), a potpuno drugačije nego u utakmici s Makabijem u kojoj se nisu proslavili (96:81).

I u izjavama preovlađuje da je čaša žuči koji su ispili u mirnodopskom Izraelu iskala čašu meda u sledećoj utakmici. Sladak ukus ubedljive pobede nadomak Liona nadjačao je gorčinu s blede premijere.

„Prošle nedelje smo započeli takmičenje u Evroligi na veoma loš način. Između dva meča smo mnogo razgovarali među sobom da bismo zaključili kako treba da igramo da bi naša igra bila dobra. Iz toga je proistekao dobar početak protiv Asvela jer smo u odbrani bili dobri, a pametnim napadom do punog izražaja je došao kvalitet našeg tima. Smatram da je Asvel mnogo bolji tim nego što je to prikazao na terenu. Čestitam igračima, a navijačima zahvaljujem što su došli da bodre Partizan u pravoj košarkaškoj atmosferi. Nama to mnogo znači“, rekao je Partizanov trener Željko Obradović.

Strateg crno-belih ipak smatra da u Vilerbanu nije odigrana savršena utakmica.

„Bilo je i malo opuštanja, Ja ću verovatno naći i situacije kojima nisam zadovoljan“.

I Danilo Anđušić korene dobre igre u Francuskoj vidi u opominjućem porazu u Tel Avivu.

„Posle onakvog poraza protiv Makabija odigrali smo sjajno protiv Asvela od početka do kraja. Iz odlične odbrane došla je do izražaja efikasna igra u napadu. Napravilo smo najbolju moguću uvertiru za meč s Barselonom u sledećem kolu, koji će nam biti prvi u Evroligi kod kuće. Kritike zbog stvarno blede igre u Tel Avivu su urodile plodom. Na video-snimcima s te utakmice uočili smo gde smo najčešće grešili, a i bilo nam je jasno da možemo mnogo bolje. Boljke smo iskorenili u Framcuskoj“.

 

Alen Smailagić, jedan od četvorice Partizanovih igrača s dvocifrenim učinkom (12 poena), takođe se prvo podseća poraza u Izrealu.

„Dobro smo odreagovali. Od početka smo krenuli agresivno, a u celoj utakmici smo delovali kao tim. Na svakom skoku nas je bilo po više. Iz dobre odbrane smo ispoljili naš napadački potencijal“.

I Zek Ledej (13 poena) smatra da je pobeda proizišla iz čvrste odbrane.

„Od početka nam je energija bila na visokom nivou. Agresivnošću u odbrani smo slomili protivnika. U istom ritmu smo nastavili i u drugom poluvremenu. Kad se igra jako, pobeda ne može da izostane“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari