Partizanova serija traje, posle Kelna pao i Čukarički: Drama rešena tek u finišu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Parni valjak“ nije proklizao posle uspeha u Ligi konferencije već je dobio i beogradski derbi sa Čukaričkim – 3:2 (1:1), ali se ozbiljno namučio za nove superligaške bodove.

Prvo poluvreme dugo nije obilovalo naročitim uzbuđenjima, a onda su za kratko vreme viđene dve kapitulacije. Po jedna na obe strane stadiona u Humskoj.

Prvi su bravu otključali gosti sa Banovog brda, a domaćina sa Topčiderskog brda na centar igrališta vratio je Marko Docić iz penala u 38. minutu.

Mohamed Badamosi je prethodno oprobao šut sa male distance, a kako je lopta pogodila u ruku štopera Svetozara Markovića, reagovali su glavni sudija i nadzorni arbitri iz VAR sobe.

Pošto su na isti način videli situaciju iz kaznenog prostora crno-belih, iskusni zadnji vezni je ssa bele tačke prevario Aleksandra Popovića, iako se mladi golman bacio na pravu stranu.

Za svoj treći gol sa 11 metara, jer je na identičan način, ove sezone, savladao i čuvare mreže Radničkog iz Niša i surduličkog Radnika.

Usledio je brz odgovor dvostrukog „dželata“ bundesligaškog Kelna u Ligi konferencije, jer se samo 240 sekundi krenulo sa novog rezultatskog početka.

Odbranu defanzivno disciplinovanog Čukaričkog otvorio je njegov doskorašnji član Kristijan Belić (42). Partizanov zadnji vezni bio je na pravom mestu posle kornera kombinovanog sastava svog novog tima i udarcem uz desnu stativu, pored Drezgića, matirao prezimenjaka Nemanju.

Andrija Pavlović imao je priliku ubrzo posle toga da, pogotkom, materijalizuje minutažu dobijenu u odsustvu neprikosnovenog Gomeša (počeo na klupi), međutim učinio je to po povratku iz svlačionice (47).

Njegov imenjak, bek Živković, dobro je centrirao, dok je povratnik u srpski fudbal bio dovoljno skočan i precizan u skoku, donevši preokret.

To je rasplamsalo borbu, pa je Partizan pokušavao da novim hicem u metu završi posao, dok se Čukarički iz petnih žila trudio da vrati ravnotežu. I uspeo je to.

Docić je posle gola upisao i asistenciju, koju je glavom iskoristio defanzivac Uroš Drezgić u 75. minutu, pa je sve mirisalo na (ne)očekivani remi.

Međutim, Slobodan Urošević je presudio Brđanima. Kapiten je bio tačan iz prekida (85), a Samjuel Ovusu je zbog ironičnog aplauza sudiji Milanu Stefanoviću, na konto sviranog faula, dobio crveni karton.

Kako je to bilo sve od golova, ekipa Gordana Petrića izbila je na treće mesto na tabeli SLS, sa 30 bodova. Sada je samo TSC (32) deli od večitog rivala Crvene zvezde (35).

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari