Partizanove šanse za plasman u Top osam duplo veće od Zvezdinih: Zanimljiva evroligaška računica 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Litvanski novinar „predvideo“ sastav najboljeg kvarteta elitnog klupskog takmičenja u košarci.

Poznavaoc prilika u Evroligi, Darius Garolis, izračunao je koji bi sve timovi mogli da prođu prvo veliko sito i rešeto u borbi za kontinentalnu titulu. Uslov svih usloova je 18 pobeda, smatra on.

Olimpijakos (20), Real (19), Barselona (18) i Monako (18) su ga već ispunile, dok je Fenerbahčeu dovoljna samo jedna pobeda u poslednjih šest kola kako bi prošao u sledeću rundu Evrolige.

Iza turske ekipe sledi čak devet timova s manje ili više realnih ili praktično nikakvih mogućnosti za plasman u Top osam. Počev od, s 15 trijumfa, izjednačenog kvarteta Baskonija – Partizan – Makabi – Žalgiris.

Po njegovoj računici, najtrofejnijem evropskom treneru Željku Obradoviću i njegovim izabranicima u crno-belim dresovima za podvig je dovoljno da dobiju svaki drugi od preostalih mečeva.

U odnosu na 50 % šansi Partizana, večiti rival mora da bude stoprocentan do kraja ovog dela takmičenja. Veće šanse od crveno-belih imaju: Valensija (50), Efes (71), Valensija (83), Virtus (83) i Armani (86).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari