Partizanu klizi Liga šampiona, porazom od Čukaričkog, u plej-of kreće sa četvrtog mesta 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Meč koji je prvobitno prekinut zbog divljanja navijača Partizana, a čiji je nastavak, potom, odlagan, danas je završen epilogom, krajnje nepovoljnim po crno-bele. Posle poraza od Čukaričkog (1:0), izabranici Igora Duljaja sve su dalje od Lige šampiona.

Uvertira pred početak plej-ofa, završena je krajnje nepovoljno po fudbalere Partizana. Golom Đorđa Ivanovića početkom drugogo poluvremena, Čukarički je došao, ispostaviće se, do kapitalne prednosti.

Trijumfom na Banovom brdu, belo-crni su se poravnali sa TSC-om na deobi drugog mesta na tabeli Superlige sa 62 boda, dok će preostalih sedam kola Partizan odigrati kao četvrtoplasirani tim sa 57 bodova.

Drugo poluvreme bilo je sadržajnije u odnosu na prvim 45 minuta. U znatnom višem intezitetu, ekipe su stvarale šanse, imale sasvim solidne prilike, među kojima su one Ivanovića i Kovača bile možda i najpovoljnije.

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, uz prisustvo samo zvaničnih predstavnika oba kluba.

Eho praznih tribina bio je posledica divljanja navijača Partizana u zvaničnom terminu kada je trebalo da derbi poslednjeg kola bude odigran.

Tada je na insistiranje fudbalera Partizana meč prekinut, a dan kasnije Čukarički nije želeo da se utakmica nastavi.

Posle dosta peripetija i dovođenja u pitanje regularnost takmičenja, zbog potencijalnog kašnjenja početka plej-ofa, dve strane su se dogovorile da se danas utakmica nastavi od 21. minuta, u kome se dogodio prekid.

Sam početak nije previše obećavao. U poprilično sporom tempu ekipe su tek u par navrata dolazile do solidnih rešenja, ali bez preterane kreacije i brzine po bokovima.

Evidentna uspavanka, ipak je u nastavku pretvorena u dinamičnu utakmicu sa niskom solidnih šansi.

Već na samom početku, Đorđe Ivanović, nekadašnji fudbaler Partizana, odlično je odreagovao na dubinski pas Badamosija. Vešto se oslobodio Saničanina, a potom finom reakcijom matirao Stevanovića.

Odnos snaga nije se promenio posle vođstva domaćina. Igor Duljaj nije ništa značajnije menjao dobir dvadeset minuta, verujući u sposobnosti Natha, Pantića, Fejse u manevru, odnosno Jovića i Meniga po krilima.

Čukarički, pak, nije odstupao od primarne strategija da u visokom presingu pokuša da što ranije dođe do poseda.

Igrao se 67. minut kada je prilikom kornera, koji je izveo Docić, Kovač mogao udarcem glavom sa nekih pet metara da poveća vođstvo.

Nedugo zatim i Ivanović se našao u izglednoj šansi, ali je njegov dobar udarac osujetio Stevanović.

Prethodno je Rikardo glavom pokušao da iskoristi pronicljiv centaršut Jovića, koji je spoljnom ubacio loptu u peterac, ali je pokušaj najboljeg strelca Partizana završio tik pored leve stative golmana Popovića.

Pokušao je Duljaj da ubacivanjem Baždara lakše dođe do poseda i korisnijih rešenja u manevru, međutim, njegov, kao i ulazak  centarfora Pavlovića nisu dali željeni efekat.

Doduše, Pavlović je pred kraj meča imao solidan pokušaj koji su defanzivci Čukaričkog izblokirali.

Ni u dodatnih pet minuta, belo-crni nisu dozvolili rivalu da težište igre prebaci u njihovih šesnaest metara, naprotiv.

Badamosi je u jednoj situaciji fino promešao Markovića, umalo i Saničanina. Imao je i Ivanović šansu, ali je njegov drop-kik završio iznad prečke gola Partizana.

Ovim porazom, crno-beli su iskomplikovali šanse da na kraju prvenstva zauzumu drugo mesto koje predstavlja mogućnost da se tokom kvalifikacija domognu mesta u Ligi šampiona.

Plej-of bi morali da odigraju maltene perfektno. U poslednjih sedam kola, na pet bodova zaostatka u odnosu na TSC i Čukarički, neće imati previše prostora za gubitak bodova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari