Patrik Klajvert priželjkuje da u Barseloni vidi Roberta Firmina i Gonzala Ramosa 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Patrick Klajvert, bivši igrač Barselone, dao je nekoliko predloga za jačanje sastava svog bivšeg i omiljenog kluba za narednu sezonu.

Nedostatak prave zamene za Roberta Levandovskog je ono što najviše brine Klajverta, a Holanđanin kao idealna rešenja na toj poziciji vidi Portugalca Gonzala Ramosa, 21-godišnjeg napadača Benfike i Roberta Firmina 31-godišnjeg napadača Liverpula koji na kraju sezone završava odiseju na Enfildu, a već je ranije najavio treneru Jirgenu Klopu da će od jula potražiti sreću u nekom drugom klubu.

– Finansijski fer-plej je nešto o čemu morate da vodite računa, ali ko je na mojoj listi želja? To svakako mora da bude napadač. Jer posle Levandovskog morate da imate centarfora. Mnogo mi se sviđa Gonzalo Ramos. Jedan igrač koji je uradio veoma dobar posao za portugalski nacionalni tim, a takođe i za Benfiku. Potpisivanjem za Barselonu, mislim da bi postao veoma interesantan igrač. Napadač je, ono što je potrebno da osnaži Barselonu. Ostalo je sve u redu i ako svi drugi u klubu ostanu – rekao je Klajvert, a prenosi Mundo Deportivo.

Podsetimo, Roberto Firmino će na leto biti slobodan igrač i mogao bi da stigne na Kamp Nou bez obeštećenja, dok bi u slučaju Gonzala Ramosa trebalo platiti 40 miliona evra, budući da ima ugovor do 2026. godine sa klubom iz Lisabona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari