Pavić i Mektić velika prednost 1Mate Pavić i Nikola Mektić foto EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Ono što eventualno zabrlja u singlu, Dejvis kup reprezentacija Hrvatske sigurno može da ispravi u dublu. Tamo gde je teniska reprezentacija Srbije najslabija, komšije mogu da se pohvale najboljim muškim parom na svetu.

Videlo se i protiv Italije u četvrtfinalu Dejvis kupa kolika je to prednost za Hrvatsku.

Jednostavno, Mate Pavić i Nikola Mektić trenutno su najuigraniji i najbolji muški dubl.

U Dejvis kup takmičenju, Hrvati imaju samo jedan preduslov za gotovo siguran prolaz a to je da u singlu ostvare jednu pobedu, jer to predstavlja jedini način da Pavić i Mektić dubl pretvore u presudan bod za komšije.

Fonjini i Siner, ma koliko bili odlični teniseri u pojedinačnoj konkurenciji, u odlučujućem meču za plasman u polufinale mogli su samo da sležu ramenima, nemoćni da se suprotstave Paviću i Mektiću. Kapitalnih 6:3, 6:4 odvelo je Hrvatsku dalje.

–  Drago nam je da je bilo bez prevelike drame. Odigrali smo opet kvalitetan meč, sad se veselimo polufinalu i spremni smo za to – izjavio je Pavić, dok je Mektić prokomentarisao konstantno suočavanje sa pritiskom.

– Pritisak je dobra stvar. Ovo nije prvi takav meč niti bismo uopšte došli do broja 1 da nismo pobeđivali u mnogo mečeva pod velikim pritiskom. Zbog toga u ovakve situacije ulazimo s velikim samopouzdanjem – istakao je sjajni dubl teniser.

Obojica, Pavić i Mektić u odličnim su odnosima sa srpskim teniserima sa kojima se redovno susreću na velikim turnirima.

Najbliži su sa Novakom Đokovićem, sa kojim su se družili i tokom Završnog mastersa u Torinu.

Zanimljivo je bilo i to da je u četvrtfinalu zapravo krucijalnu pobedu Hrvatskoj doneo Borna Gojo, anonimni 281. teniser na svetu koji nastupa za američki univerzitet Vejk Forest.

– Svaki meč koji igram za reprezentaciju je privilegija. Svaki meč u kojem pobedim mi je najbolji u životu, pa i ovaj. Još lepši je osećaj od ove pobede je to što smo ovde kao ekipa. Nadam se da sam bar neke ljude u Hrvatskoj usrećio – naveo je 23-godišnji teniser rodom iz Splita koji se nikada nije plasirao u glavni žreb na jednom grend slemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari