Pavkov nije na veresiju 1

Fudbalski klub Radnički iz Niša je tužio Crvenu zvezdu zbog toga što još nije plaćeno obeštećenje za transfer fudbalera Milana Pavkova, potvrdio je potpredsednik kluba Dejan Propadalo.

Golgeter Radničkog napustio je niški klub i prešao u Crvenu zvezdu na početku zimskog prelaznog roka, uz dogovor klubova. Ugovorom je definisano da Zvezda odmah plati Radničkom obeštećenje od 300.000 evra. Imajući u vidu da rok nije ispoštovan rukovodstvo Radničkog odlučilo je da pravdu zatraži pred sudom.
Prema oceni Propadala, za Radnički je neophodno da se spor razreši što pre.

– Zvezda nije uplatila dogovoreni novac. Pokušali smo da rešimo ovaj problem kontaktima sa rukovodstvom beogradskog kluba, ali je sve bilo uzalud. Rokovi su prošli i podneli smo tužbu. Smatramo da je mnogo toga od strane Zvezde neozbiljno i nekorektno, dovode veliki broj igrača a duguju mnogima, pa i nama… Na kraju, nikom ništa. Zar je toliko teško izmiriti obavezu prema Radničkom, tako da i naš klub može da živi – upitao je Propadalo, dodavši da Radnički osim ranijih obaveza prema poveriocima, ima i nove, jer je klub ove zime doveo nove igrače.

Radnički je zbog teške finansijske situacije, u proteklom prelaznom roku bio primoran da se odrekne bitnih igrača kako bi sredstvima od obeštećenja počeo da rešava niz nagomilanih problema. Kako je novo rukovodstvo više puta istaklo, klub je u jednom trenutku imao dugovanja u visini od skoro 2,5 miliona evra, nasleđena od prethodnih rukovodioca.

U tom smislu traženje obeštećenja za Pavkova, tvrde u Radničkom, nije pitanje principa, već – opstanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari