Pavkov sačuvao tri boda 1Foto: STARSPORT

TSC nije uspeo da osujeti Crvenu zvezdu na putu ka odbrani titule Superlige.

Crveno-beli su na gostovanju u Senti (još uvek nije otvoren novi stadion TSC) slavili sa 3:1, a sva četiri gola, uz dva penala i dva crvena kartona, viđena su u drugom poluvremenu.

Tim iz Bačke Topole pokazao se kao tvrd „orah“, a trener koji ih je nedavno preuzeo, Mladen Krstajić, može uprkos prvom porazu biti zadovoljan onim što je do sada uradio u prolećnom delu sezone.

Još pre početka utakmice usledio je prijateljski zagrljaj sa kolegom na klupi Zvezde Dejanom Stanković, ali kasnije na terenu nije viđena prijateljska već prava fudbalska borba na sve ili ništa.

Da će meč biti tvrd, moglo se videti već u prvom minutu kada su lekarske ekipe morale da intervenišu posle sudara Bena i Babića, pošto su oba igrača ostala da leže na travi.

TSC je već u 17. minutu jasno pokazao nameru da napadne crveno-bele. Banjac je izveo korner, a Tomanović je ostao usamljen na drugoj stativi. Iako je praktično već bio savladan golman gostiju Borjan, šut Tomanovića je uspeo da sa gol linije izbije Gajić.

Do poluvremena su crveno-beli uzvratili preko Ivanića (šutirao preko gola iz dobre šanse) i Nikolića (udarac sa 16 metara odbranio golman domaćih Filipović). Sve u svemu, viđeno nije pružalo utisak da će u drugoj deonici pasti čak četiri gola.

Na gol u drugom poluvremenu čekao se devet minuta. Ivanić je sjajno prošao po levoj strani i Pavkovu ispred gola loptu dao „na tacni“ – 1:0. Bio je to prvi gol koji je TSC primio u prolećnom delu prvenstva.

Fudbalska drama u Senti počela je odigrava od 55. minuta kada je defanzivac Zvezde Gajić oborio napadača TSC-a Zeca u svom kaznenom prostoru, za šta je dobio crveni karton, a siguran sa bele tačke bio Lukić – 1:1.

Prvak Srbije je u tim trenucima krenuo na sve ili ništa, a trud se isplatio već u 67. minutu kada je Tomanović u svom šesnaestercu oborio Ivanića. Arbitar Novak Simović odmah mu je zbog starta pokazao žuti karton, a Zvezdi dodelio penal.

Pošto je Tomanović nastavio da prigovara tvrdeći da nije napravio faul, Simović mu je nekoliko trenutaka kasnije pokazao i drugi žuti, odnosno crveni karton. Siguran izvođač sa 11 metara bio je Kanga – 2:1.

Od tog trenutka postalo je jasno da TSC neće imati snage, ne samo za preokret već i za izjednačenje, pa je meč izgubio na tempu.

Samo dva minuta kasnije Pavkov je drugim golom postavio konačni rezultat – 3:1, čime je Zvezdi kupio nekoliko dana mira pred još jedan derbi koji ih za vikend očekuje protiv Čukaričkog.

Rezultati i tabela

  1. kolo

Partizan – Vojvodina 2:0

Čukarički – Metalac 2:0

Mladost – Zlatibor 0:2

Napredak – Rad 0:2

Radnik – Novi Pazar 4:1

Voždovac – Bačka 2:1

Javor – Inđija 1:1

Proleter – Radnički (N) 2:1

Spartak – Mačva 3:2

TSC – Crvena zvezda 1:3

Tabela: C. zvezda (-1) 68, Partizan 62, Čukarički 51, Vojvodina 50, Spartak 43, Proleter 39, TSC 38, Radnik 38, Radnički N. 34, Voždovac 33, Metalac 33, Mladost 31, Javor 29, Novi Pazar 27, Rad 26, Inđija 23, Napredak 22, Zlatibor 21, Mačva (-1) 17, Bačka 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari