Pedrijev otkup težak milijardu evra 1Utopio se u prosek na startu Olimpijskih igara: Pedri

Polemike gotovo da uopšte nije bilo; neizvesnost je bila vezana samo za dužinu ugovora, ali su i ti detalji na vreme definisani tako da su Barselona i Pedri danas zvanično i objavili da je sjajni vezista i reprezentativac Španije potpisao novi ugovor na pet godina uz istorijsku otkupnu klauzulu težine nestvarnih milijardu evra.

Pedri je na Kamp Nou stigao pre nepune dve godine kao relativno anoniman tinejdžer fudbalski ponikao u Las Palmasu.

Neretko objavljujući fotografije iz najmlađih dana, ovaj 19-godišnji fudbaler otkrio je svoju veliku ljubav prema Barseloni, u čijim se dresovima slikao kao školarac.

Pedri je toliko maštao o dresu katalonskog giganta da je čak, prema nekim pričama, odbio da dođe na probu u Real Madrid.

Uvidevši na kraju njegov veliki talenat, u Barseloni su reagovali na vreme i 2020. ga prvo doveli na pozajmicu kao 18-godišnjaka, sa opcijom otkupa na kraju sezone. Pedriju je bilo potrebno svega šest meseci da u Blaugrani stručnjake ostavi zatečenim.

Naročito je bila impresivna njegova saradnja sa Mesijem koji se prema njemu postavio kao mentor.

Pedri je toliko dominirao u veznom redu da je letos preimenovan u seniorsku reprezentaciju Španije, a selektor Luis Enrike u njemu je video neizostavnog čalana stratne postave.

Visine 174 centimetra, Pedri je toliko bio kvalitetan na Euru da je po ispadanju u polufinalu od Italije, preimenovan u člana Olimpijske reprezentacije zbog čega se iscrpljen pojavio na pripremama Barselone za ovu sezonu.

Premijerligaši su već bili spremili plan da njegov razvoj preusmere ka Ostrvu, svesni finansijske slabosti Barselone, ali je predsednik kluba, Laporta bio uporan u nameri da sa Pedrijem potpiše novi ugovor.

Obe strane su bile složne tako da je dogovor sklopljen do 2026. uz istorijsku otkupnu klauzulu od milijardu evra.

Katalonci uveliko rade na produžetku saradnje sa Ansu Fatijem i velike su šanse da mladi ofanzivni vezista stavi paraf na novi ugovor, posle čega će se krenuti u ofanzivu i na Gavija, još jednog fudbalera sredine terena, nedavno izvanrednog u polufinalu Lige nacija, kad je Španija pobedila Italiju.

U redu za nove potpise su i Serđo Roberto, Ronald Arauho, Usman Dembele…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari