Pep Gvardiola ne toleriše noćne izlaske 1Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Studiozan, analitičan, vizionar, Pep Gvardiola godinama unazad važi za najboljeg fudbalskog trenera na Starom kontinentu, ali i za stručnjaka koji ne toleriše neprofesionalizam, pa makar on bio deo ponašanja i ponajboljih igrača u timu. Iz tih razloga, španski stručnjak je nedavno kaznio Džeka Griliša i Fila Fodena, vedete Mančester sitija.

Reprezentativci Engleske malo su se opustili, ali i zabrojali nakon ubedljivog trijumfa Sitija protiv Lidsa (7:0). Njih dvojica su uveče izašli u jedan klub u Mančesteru i do sitnih sati uživali u poziciji i statusu koji imaju, ne samo u gradu, već i u Engleskoj.

Tabloidima nije trebalo puno da saznaju gde su i šta rade Griliš i Foden – uslikani su u gradu kada im vreme nije bilo, u šta se i sam Gvardiola uverio dan posle.

Ono što ga je posebno iziritiralo, obojica su bili u veoma lošem fizičkom stanju na jutarnjem treningu, što je Gvardiolu posebno razbesnelo u meri da je rešio bio da obojicu izostavi iz sastava za poslednji meč u Premijer ligi protiv Njukasla u gostima.

„Nisam rotirao igrače, već sam pružio šansu fudbalerima koji su zaslužili da igraju. Ovi momci su zaslužili, a ne drugi“, poručio je Gvardiola.

Govoreći za BBC radio Gvardiola je potom istakao određene zahteve po pitanju ponašanja igrača.

„Tokom Božića ću posebno obratiti pažnju na ponašanje igrača, kako na terenu tako i van njega. Ukoliko je slika koju fudbaleri ostavljaju van terena neispravna, neće biti u timu. Moramo da budemo koncentrisani u svakom trenutku jer su praznici, pregršt je stvari koje mogu da nam skrenu pažnju, ali je potrebno da održimo fokus“, jasan je španski stručnjak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari