Pet godina posle golova u mreži Partizana, prethodnih u Evropi: Pepe nadmašio Totija i postao najstariji strelac Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Nekadašnji evropski prvak Porto naneo je i četvrti poraz Antverpenu u debitantskoj Ligi šampiona za belgijskog fudbalskog vladara.

U Portugaliji je domaćin pobedio s 2:0, a konačan rezultat je na izdisaju utakmice postavio njegov veteran u odbrambenim redovima Pepe.

Tako je s 40 godina i 254 dana postao najstariji strelac u istoriji Lige šampiona. Nadmašio je italijanskog asa Frančeska Totija, legendarnog kapitena Rome, kome je bilo 38 godina i 59 dana kada je zatresao mrežu CSKA u Moskvi u jesen 2014 (1:1).

Pepe je ujedno uvećao i sopstveni rekord kao najstariji igrač u polju u Ligi šampiona. Stariji od njega su samo petorica golmana.

Prethodni golovi u Evropi bili su mu u dresu Bešiktaša protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2018. Crno-beli su u revanšu u Istanbulu izgubili s 3:0, a Pepe je bio dvostruki strelac.

U Ligi šampiona se svom pogotku poslednji put odbradovao kao igrač Reala na meču s dortmundskom Borusijom u Madridu 2012 (2:2).

U Portu, u kojem je igrački sazreo, jednom je u Ligi šampiona takođe bio dvostruki strelac. Istakao se u utakmici s Rendžersom u Glazgovu 2005, ali je pobedio škotski velikan (3:2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari