Perasović ostaje u Uniksu, neće raditi u Evroligi 1Velimir Perasović (©twitter.com/unicsbasket)

Bio je interesantan Makabiju, međutim, Velimir Perasović odlučio je da ostane u Uniksu i produži saradnju na takmičarsku 2022/23.

Pristao je Perasović time da sledeće sezone ne radi i ne vodi tim u Evroligi.

Zbog sankcija Rusiji, usled rata u Ukrajini, klubovi iz te zemlje ostali su bez mogućnosti učešća u Evroligi i Evrokupu naredne takmičarske godine.

Perasoviću to nije smetalo; s obzirom na to da je sa ekipom beležio dobre rezultate u sezoni za nama, pogotovo u Evroligi, sve do izbacivanja, početkom rata u Ukrajini, kao i da je u VTB ligi na kraju zauzeo treće mesto, u klubu su odlučili da mu ponude nastavak saradnje.

Ne bi trebalo zaboraviti i da je, sa ratom u Ukrajini, Uniks ostao bez nekoliko važnih igrača poput Kenana, Holanda, Brauna…ali je na kraju seoznu završio na sasvim korektan način.

Hrvat je trenersku karijeru počeo u Splitu 2003. godine. Radio je potom u Sevilji, Baskoniji, Estudijantesu, Ciboni, Valensiji i Anadolu Efesu, a bio je i selektor hrvatske reprezentacije. Pre osam godina je i sa timom iz Fontete osvojio Evrokup.

VTB liga će naredne sezone brojati 12 članova, a uz Uniks tu su aktuelni šampion Zenit, moskovski CSKA, Lokomotiva Kubanj, Avtodor, kazahstanska Astana, Jenisej, Nižnji Novgorod, Parma iz Perma, beloruski Cmoki, kao i dva nova tima – Samara i moskovski MBA.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari