Oštra kazna za Novi Pazar: Na Zvezdu i Partizan bez pomoći navijača 1Foto: Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da suspenduje stadion Novog Pazara u prvih šest utakmica naredne sezone zbog incidenata na utakmici baraža protiv IMT-a. Usled navedene odluke tribine kluba kraj Jošanice biće prazne protiv Čukaričkog, Partizana, Napretka, Spartaka, Crvene zvezde i Mladosti iz Lučana, a prvu priliku da gledaju svoj tim Pazarci će imati 15. oktobra protiv Vojvodine.

Iz Novog Pazara su poručili, putem saopštenja, da se neće žaliti na odluku Disciplinske komisije.

„Novi Pazar se neće žaliti na odluku Disciplinske komisije FSS na kaznu od šest utakmica igranja na svom igralištu bez prisustva publike. Kazna je očekivana i zaslužena, mada je prestroga. Ono što se događalo na utakmici baraža sa IMT-om ne služi na čast ni klubu, pa ni gradu u celini. Svaki iskreni ljubitelj fudbala i verni navijač Novog Pazara je osudio ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, sada je to jasno, namerno izazvali ove incidente, da bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraju“, samokritični su u Novom Pazaru.

Iz kluba su takođe istakli da će od novopazarske policije i tužilaštva tražiti da se akteri incidenata identifikuju i primereno kazne.

„Ukoliko ne budu identifikovani i kažnjeni počinioci Novi Pazar će od ove sezone organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smeštena na zapadnoj tribini i koja će automaski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente. Od ovakvih kazni klub je pretrpeo ogromnu finansijsku i sportsku štetu i nećemo više dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i uskraćuje mogućnost armiji časnih navijača da bodre svoj tim. Naše navijačke grupe, Torcida i Ekstremi su pokazali kako se voli i navija za Plave, za razliku od ovih mrzitelja kluba koji verovatno sada likuju zbog ovako visoke kazne.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.