Peres prvi put u karijeri na pol poziciji, Hamilton startuje sa 16. mesta 1Serhio Peres (Red Bul). Foto: EPA-EFE/Francisco Guasco

Vozač Red Bula Serhio Peres pobednik je kvalifikacija na trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije i ovo će biti prvi put u njegovoj karijeri da startuje sa pol pozicije.

Uprkos velikom uspehu meksičkog vozača, kvalifikacije za drugu trku sezone u Formuli 1 ostale su u senci udesa Mika Šumahera, koji je nakon ukazane prve pomoći prevezen u bolnicu.

Peres je do prvog startnog mesta došao u vremenu 1:28.200 i iza sebe ostavio dvojac iz Ferarija – Šarl Lekler je imao zaostatak od 0.025 sekundi, dok je treće mesto zauzeo Karlos Sainc (+0.202).

Svetski šampion Maks Ferštapen zauzeo je četvrto mesto, a u prvih deset nalate se i Esteban Okon (Alpina), Džordž Rasel (Mercedes), Fernando Alonso (Alpina), Valteri Botas (Alfa Romeo), Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Kevin Magnusen (Has).

Najveće iznenađenje je 16. pozicija Luisa Hamiltona (1.488 sekundi zaostatka za Peresom), a ovo je prvi put od 2017. i trke za Veliku nagradu Brazila da se nije plasirao u drugi deo kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije na programu je u nedelju od 19.00 časova, a direktam prenos je na Sport Klubu HD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari