Perfektni Irving prejak za Klivlend 1epa09887249 Brooklyn Nets guard Kyrie Irving (C) scores during the first half of the NBA basketball play-in game between the Brooklyn Nets and the Cleveland Cavaliers at Barclays Center in Brooklyn, New York, USA, 12 April 2022. EPA-EFE/Peter Foley SHUTTERSTOCK OUT

Dobru sezonu imao je Klivlend, da kojim slučajem nije pao u formi pred kraj regularnog dela, verovatno bi izbegao igranje u plej-inu. Ipak, neigranje Džareta Alensa, startnog centra, u kombinaciji sa činjenicom da su meč za mesto u plej-ofu igrali u Bruklinu doveli su do toga da takmičarsku godinu završe u predvorju doigravanja.

Jednostavno, perfektni Kajri Irving bio je neumoljiv i rešen da Netse odvede u plej-of u kojem će imati serijal teških utakmica sa Bostonom (115:108). Istovremeno, Minesota je pobedom nad LA Klipersima zakazala četvrtfinalne okršaje sa Memfisom (109:104) u Zapadnoj konferenciji.

Bruklin je napokon delovao “našpanovano”. U meču sezone, Netsi su odigrali dobar meč oslonjeni na izvanredno izdanje Kajrija Irvinga. “Ankl Dru” bio je maltene perfektan; u većem delu utakmice šutirao je stoprocentno iz igre, završivši meč sa 34 poena i 12 asistencija. Netsi su sve vreme imali dvocifrenu prednost koja je u trećem kvartalu iznosila i 22 poena (72:50). Klivlend je imao velikih problema u šutu sa distance; tokom većeg dela utakmice malo šta je mogao da pogodi u šutu za tri poena (u provm poluvremenu samo tri trojke, na meču 9/26).

Stiv Neš, vođen instiktom nekada vrhunskog igrača, i trenera u povoju, nije želeo previše da eksperimentiše, već je Kevina Duranta i Kajrija Irvinga držao u igri više od 40 minuta što se ispostavilo kao dobra odluka. Kavsi su poslednju deonicu odigrali neuporedivo bolje. Darijus Garland (34p), daroviti plej, naterao je Netse da ostanu u stanju pripravnosti.

Razlika je u jednom trenutku iznosila svega pet poena, ali je Klivlend ostao bez enerigije i snage da napravi preokret. Pomoć Garlandu pružio je ruki Evan Mobli sa 19 poena. Utisak je da je Kavsima nedostajao Džaret Alen, startni centar i neko ko je defanzivno neuporediv u segmentu zaštite obruča. Na pobedničkoj strani, Durent je, uz Irvinga bio najefikasniji sa 25 poena. Klivlend će imati još jednu šansu da se domogne plej-ofa.

Minesota je uspela da trijumfuje nad Klipersima i tako rezerviše četvrtfinalni serijal sa Memfisom u Zapadnoj konferenciji. Karl-Entoni Tauns odigrao je jedan od lošijih mečeva u poslednja dva meseca (11p), međutim Vulvsi su do pobede došli oslonjeni na napadačka izdanja Entonija Edvardsa (30p) i Dianđela Rasela (29p).

Njih dvojica, uz defanzivne sekvence Patrika Beverlija, bili su najzaslužniji što je Minesota u poslednjoj doenici nadoknadila razliku od deset poena. Posle trojke Redžija Džeksona za 93:83 u korist Klipersa, usledila je serija Mineoste 11:2, a zatim i trojka iz trka u ranom napadu u režiji Rasela za vođstvo domaćina 97:95.

Klipersi su sve vreme ostali u igri zahvaljujući raspoloženom Polu Džordžu (34p, 6 trojki), koji je istovremeno u neizvesnoj završnici razigravao saigrače. Trojkom je smanjio razliku na 104:101, međutim Edvards je “dvojkom” uzvratio što je bilo dovoljno da u penal završnici Vulvsi održe razliku. Klipersima je ostala još jedna šansa da se izbore za četvrtfinalni serijal sa Finiks Sansima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari