Pešić: Igrači da nauče da je svaka utakmica kao poslednja 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Jasno je, sasvim sigurno selektoru Svetislavu Pešiću, posle poraza u Belgiji (73:69), kroz kakve je muke prolazio njegov prethodnik na klupi Srbije, Igor Kokoškov, u prošlom kvalifikacionom ciklusu. Jeste popularni Kari, posle prvog poraza na putu ka prolazu na Mundbakset, delovao smireno i spokojno, ali mu je ostala „gorčina u ustima“ nakon što su njegovi puleni odigrali očajno u poslednjoj deonici, ubacivši svega šest poena, čime su dozvolili rivalu da nadoknadi devet poena zaostatka i dođe do tirjumfa.

Selektor Svetislav Pešić je čestitao protivniku i istakao da su izgubljene lopte koštale Srbiju poraza.

„Najpre, želeo bih da čestitam reprezentaciji Belgije i treneru Đerđi. Zaslužili su pobedu. Delovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje. Nismo odreagovali kako smo želili. Znali smo i pre početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati sa više fokusa. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke“, istakao je selektor Srbije.

Pohvalio je reprezentativce zbog pravog stava i istakao da su uprkos porazu napravljeni dobri temelji za dalji rad u državnom timu.

„Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška. Generalno, za mene je važno da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti“, optimista je Svetislav Pešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari