Pešić: Niko me nije iznenadio od igrača 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaška reprezentacija Srbije sprema se za utakmice protiv Letonije u Rigi 30. juna i Belgije u Nišu 3. jula u predstojećem FIBA prozoru, a selektor Svetislav Pešić je na konferenciji za štampu između ostalog govorio i o zdravstvenom stanju igrača.

„Treniramo, borimo se da se što pre uigramo. Pokazuju entuzijazam, koncentraciju, želimo da se pripremimo dobro i da odigramo dobru utakmicu. Teodosić je preživeo ovu sezonu, ja mislim. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati Evropsko prvenstvo. Imao je jednu povredu u trećoj utakmici protiv Armanija pa je bio pod injekcijama. Mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije“.

Novinare je zanimalo i to kakav je bio odaziv igrača.

„Niko me od igrača nije iznenadio pristajanjem i odzivom. Izazovna sezona za sve igrače. Sa svima smo bili stalno u kontaktu, i sada smo. Imamo puno povreda, tu su i operacije. Neki igrači koji su bili na listi jednostavno su povređeni završili sezonu. Nije ni humano da vršimo pritiske. Nemanja Bjelica je zdrav kao i Boban Marjanović zdrav. Bjelica je slobodan agent, može odmah da trenira. Bogdan Bogdanović je operisan, videćemo kako će se to odvijati, do kraja jula je na rehabilitaciji u Americi i kada se vrati znaćemo da li na njega možemo da računamo za EP“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.