Pešić: Protiv Britanije maksimalan pristup svih 40 minuta 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da će u odlučujućem meču za plasman na Svetsko prvenstvo biti potrebna maksimalna koncentracija, kao i da očekuje podršku velikog broja navijača protiv Velike Britanije.

„Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama“, rekao je Pešić, preneo je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće sutra u hali „Aleksandar Nikolić“ selekciju Velike Britanije, u poslednjem meču Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija će plasman na planetarno takmičenje osigurati pobedom, dok bi u slučaju poraza morala da sačeka ishod meča između Belgije i Turske.

Za poslednje mesto na Svetskom prvesntvu iz ove grupe bore se Srbija koja je treća sa učinkom 5/4, odnosno četvrtoplasirana Belgija (4/5).

Selektor Pešić će moći da računa i na Marka Gudurića, Luku Mitrovića, Filipa Petruševa, Aleksu Avramovića, Uroša Trifunovića i Ognjena Dobrića, koji zbog obaveza u Evroligi nisu igrali prethodni meč protiv Grčke (92:97).

U odnosu na taj meč za selekciju neće nastupati igrači moskovskog CSKA Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, kao i Nemanja Dangubić iz Promiteasa, a zbog povrede je neizvestan Stefan Jović.

Pešić je dodao da sada sve staje u jednu utakmicu, u kojoj se traži pobeda, kako bi se potvrdio trud više od 40 igrača koji su igrali za reprezentaciju u kvalifikacijama.

„Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže“, rekao je Pešić.

Svetsko prvenstvo se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Utakmica između Srbije i Velike Britanije igra se u ponedelja od 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari