Pešić: U derbiju ćemo morati da povratimo samopouzdanje, nema izgovora 1foto:©/Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Ogolioi je Makabi iz Haife sve mane fudbalera Crvene zvezde u revanšu plej-ofa Lige šampiona (2:2). Crveno-beli jesu ispali nesrećnim autogolom Milana Pavkova u 90. minutu, ali je, generalno, dalje otišao bolji i kompaktniji tim. Duel na stadionu „Rajko Mitić“ pokazao je i da su razlozi za angažovanje Aleksandra Pešića bili opravdani, s obzirom na to da je popularni Šilja bio možda i najbolji pojedinac Zvezde.

Ne samo što je povratnik iz turskog klupskog fudbala dao vodeći gol, Pešić je sve vreme vršio presing na poslednju liniju rivala, vraćao se, neretko, do svojih štopera, pomagao odbrani, pokrivajući središnji deo manevra i prostor između linija.

Na kraju, čitav njegov trud nije bio nadograđen rezultatskim uspehom, ali je Zvezda u Nišliji dobila kompletnog igrača u samom špicu napada.

„Svima je teško, još su vruće glave, teško je sumirati utiske i neke taktičke zamisli. Teško je sada pričati o dosta toga. Ostaje žal, imali smo 2:0, ali primili gol u zadnjem trenutku prvog, pa drugog poluvremena“, uvodni su utisci iskusnog napadača.

Pešić je napad Zvezde učinio potentnijim; ne samo što je u poslednje tri utakmice bio strelac, već je igrom u polju, lucidnim dodavanjima, omogućio i drugim ofanzivnim igračima da prodišu.

„Pomalo naivno primili smo prvi gol. Iako glupo zvuči, možda bi nam bilo lakše da smo ga primili iz penala. Kada odbraniš penal, mora u tom momentu da se zatvori utakmica. Imali smo 2:0, išlo je poluvreme… Prvo poluvreme smo svi dobro igrali, u drugom smo malo pali. Ne znam iz kog razloga, da li nas je taj gol poljuljao, da li fizički… Neki put imaš sreće, nekad ne“, razmišljanja je 30-godišnji centarfor.

Iako u teškom emotivnom raspoloženju, crveno-beli će morati da se koncentrišu na naredne izazove, prevashodno u Superligi. Zvezdi sledi duel sa Javorom u subotu, a potom i prvi večiti derbi u Humskoj, naredne srede.

„Imamo još jednu utakmicu do derbija i obavezu da do tada povratimo samopouzdanje.“

Pešić nema nikakvu sumnju da je igranje u Ligi Evrope nešto što ne predstavlja nikakav neuspeh, naprotiv.

„Ajde da pričamo malo realno. Pre samo nekoliko godina smo sanjali da igramo Ligu Evrope… Dali smo svoj maksimum, nažalost nije bilo dovoljno. Igraćemo i Ligu šampiona, ali ja Ligu Evrope ne smatram neuspehom. Biće teško, ali moramo se vratiti, znamo za koji klub igramo, nema nazad“, podvukao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari