Pet pitanja za selektora Krstajića, koji "ne izbegava javnost" 1Foto: STARSPORT

Puna dva meseca posle povratka sa Mundijala selektor fudbalske selekcije Srbije pojavio se pred novinarima.

Povod nije bio nastup u Rusiji već predstojeće utakmice u Ligi nacija, te je Krstajić kao deo „tajne“ organizacije koja se zove FSS vrlo disciplinovano i uporno odbijao da se o nastupu na Svetskom prvenstvu uopšte priča. Makar o onom delu za koji je on direktno odgovoran, dakle – o terenu. „Nikad nisam bežao od javnosti, štaviše kad ne ide treba da sam ja u javnosti, a da me nema nigde kada ide“, rekao je između ostalog Krstajić. „Ako neko ima nešto protiv mene, trebalo je da izađe odmah posle prvenstva i to i kaže“, probao je da poentira iz dubokog ofsajda.

List Danas se sve ovo vreme od Mundijala „iščuđavao“ tako skandaloznom odnosu prema javnosti čelnika FSS pa i Krstajića i postavljao pitanja koja su se, po običaju, razbijala o „gluve sobe“ na Terazijama ili u Pazovi. Ali kad već Krstajić javno reče da ne beži od javnosti, ponovićemo pet pitanja koja su do dan-danas ostala bez odgovora fudbalskom plebsu vrlo važnih.

1. Da li je Mladen Krstajić posle Mundijala u Rusiji, kad i kome podneo izveštaj o (ne)učinjenom i (ne)postignutom? Ukoliko jeste, kako je ocenjen njegov rad, i da li mu je to i ko zvanično saopštio? Potpredsednik FSS Savo Milošević, koji je kako Krstajić reče prekjuče od Saveza bio ovlašćen da nastupa u javnosti, u više medija izrekao je da se analiza radi i da će se sa njom izaći u javnost za dve-tri nedelje. Po definiciji o tome je trebalo da se izjasni Stručni savet (makar i interno), a svakako Izvršni odbor FSS, a ne Odbor za hitna pitanja (naravno – javno).

2. Direktno vezano za prvo pitanje: da li je njegov ugovor sa FSS-om trajao do kraja Mundijala pa je u međuvremenu produžen, ili samo „traje“? Prosto je neverovatno u „normalnom“ svetu, ali i u „okruženju“ da se to krije od javnosti, jer nije u pitanju privatna kompanija. Svugde se zna i „težina“ ugovora, kod nas je to tek „misaona“ imenica.

3. Na konferenciji je potvrdio priču svog dosadašnjeg pomoćnika Milana Obradovića da je Luka Milivojević, uz pomoć menadžera Faljija Ramadanija, u Rusiji pokušao da izvede „puč“. Vrlo bi zanimljivo bilo čuti šta se pod tim podrazumeva, ko je tim „pučem“ trebalo da bude srušen, ako je to selektor, ko bi onda preuzeo tu ulogu usred Mundijala, ko je u tom „puču“ učestvovao i kako je taj pokušaj izgledao? Pa sve ako „puč“ nije adekvatna reč, šta se dešavalo u taboru Srbije tamo dok su u domovinu stizale „šećerleme“ o idili i neviđeno dobroj atmosferi?

4. Zašto je smenio kapitena tima Baneta Ivanovića i traku dao Aleksandru Kolarovu i time narušio atmosferu u timu? Osim što je izjavio da na to ima pravo, Krstajić nikad nije demantovao da je to učinio jer se bivši kapiten jedini javno pitao zašto je smenjen Slavoljub Muslin. Direktno vezano: zašto Ivanović sada nije pozvan u reprezentaciju, da li je poziv Rukavini pokazatelj „smene generacija“, zašto Luka Milivojević nije „raskrinkan“ odmah posle Mundijala, nego samo „nije pozvan“…

5. Zašto je pre Mundijala oterao iz Stručnog štaba Slobodana Pavkovića (na šta ima pravo), po kom kriterijumu je odredio da postoje samo tri igrača „bez kojih Srbija ne može“, Tadića, Savića i Matića, a da bez Milivojevića „može“… Zašto je, pre i posle svega, dva meseca bio u ilegali ne progovorivši makar ni da li je sam zadovoljan rezultatima svog posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari