Petak dan odluke za ABA 1Foto: ABA/ Mornar media pro

Vremenski cajtnot do početka 20. jubilarne sezone u ABA ligi, uslovio je „zaraćene strane“ da do petka smisle način kako da prevaziđu probleme i na krucijalnoj sednici Skupštine regionalnog takmičenja usvoje sve, već usmeno dogovorene odluke, kako bi takmičarska godina mogla da startuje 2. oktobra.

Samo zakazivanje sednice, uprkos tome što vremenska distanca od svega sedam dana do starta takmičarske godine jasno ilustruje stepen krize na Jadranu, deluje obećavajuće, jer se inače datum ne bi ni odredio da se kojim slučajem prethodno nije postigao usmeni dogovor u vezi sa konsenzusom po svim bitnim pitanjima.

Sednica bi trebalo da počne u 10 časova, između ostalog, očekuje se i obavezno usvajanje kovid protokola, koji je donesen još pre tri meseca, ali nije mogao da bude valorizovan.

Za sprovođenje odluka Skupštine potrebna je saglasnost svih članova društva, a trenutno je „kočnica“ Partizan koji osporava upis udela vlasništva FMP Železnika zbog sukoba interesa sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su spremni da daju saglasnost, ali da se pored Trgovinskog suda u Zagrebu, uvede i opcija da se sukob interesa razmatra na Arbitražnom sudu u Lozani, što sada nije slučaj.

Zvezda na to nije pristala.

Istovremeno, blokiran je prenos vlasničkih prava na Mornar, Primorsku i FMP, odnosno njen upis u sudski registar, a bez toga Liga ne može preći sa jtd društva u doo.

Nema sumnje da će to biti krucijalna tačka na sednici Skupštine u petak, jer dok se to ne uradi, nijedna odluka ne može biti donešena, a njih je „mali milion“ i sve bi trebalo da budu izglasane za dva dana, zaključno sa proširenjem Lige na 14 klubova, priključivanjem čačanskog Borca i Splita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari