Petnaest hiljada evra za keks i kovanicu 1Foto: ABA league

Disciplinci ABA lige oštro kaznili Cedevita Olimpiju, zbog predmeta ubačenih na teren.

To što su navijači slovenačkog tima „katapultirali“ kesicu sa prehambrenim proizvodom a ne nešto od pirotehnike i „samo“ jedan primerak metalnog novca nije bilo olakšavajuća okolnost, pa će račun kluba iz Ljubljane biti olakšan za 15.100 evra zbirne kazne.

Incident se desio tokom domaće utakmice sa Partizanom, a u obrazloženju sankcice stoji da je „Mera izrečena sa ciljem preventivnog, a ne krajnje represivnog delovanja, pa je sudija odlučio da primeni jedinstvenu kaznu od ukupno 15.100 evra, što je više od najviše izrečene pojedinačne sankcije, a manje od zbira sankcija“.

„Postupajući u sportskom duhu, disciplinski sudija dobronamerno ukazuje Cedeviti Olimpiji na mogućnost identifikovanja počinitelja prekršaja, čime se omogućava da klub nadoknadi troškove plaćene na ime kazne, a koje pravo na naknadu štete se ostvaruje u posebnom građanskom postupku“, napisano je u odluci ABA lige.

Cedevita Olimpija je u tom 24. kolu ABA lige, posle neizvesne završnice pobedila Partizan 81:79 i tako nastavila borbu za treće mesto, dok je crno-bele značajno udaljila od vodeće pozicije pred start plej-ofa regionalnog takmičenja u košarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari