Petrić otišao, Igor Duljaj novi trener Partizana 1Igor Duljaj. Foto: Miroslav Todorovic/STARSPORT

Posle današnje utakmice u kojoj je partizan igrao nerešeno sa Radničkim 1923 (1:1) u Humskoj, Gordan Petrić je podneo ostavku, a njegovo mesto zauzeo je Igor Duljaj.

Gordan Petrić je završio svoj drugi mandat u Partizanu. Iako je pre nekoliko dana delovalo da će šef stručnog štaba crno-belih voditi ekipu u predstojećem 169. večitom derbiju, to ipak neće biti slučaj.

Partizan će, barem do kraja aktuelne sezone, sa klupe predvoditi Igor Duljaj. Nekadašnji prvotimac crno-belih debitovaće na gostovanju Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“ narednog petka.

Pre samo nekoliko dana Petrić je ponudio ostavku, konkretno posle eliminacije iz Lige konferencije i poraza od moldavskog Šerifa u Humskoj od 3:1. Ta ostavka nije prihvaćena, ali je tada pronađeno kompromisno rešenje, Petrić je trebalo da ostane na klupi Partizana još nekoliko utakmica.

Logika je bila da se ne „seče“ uoči večitog derbija, utakmice u kojoj bi Partizan koliko-toliko mogao da popravi utisak o surmonoj sezoni. Sezoni u kojoj su samo u Evropi donekle igrali na nivou, bili su jedini predstavnik Srbije u nokaut fazi, ali su posle trijumfa od 1:0 u Kišinjevu doživeli eliminaciju pred svojim navijačima, uz očajnu igru.

Partizan je tako sezonu počeo sa Ilijom Stolicom na klupi, njega je nasledio Gordan Petrić, a Igor Duljaj će biti treći šef stručnog štaba crno-belih. Kako sada stvari stoje, pitanje je da li i poslednji.

Duljaj je rođen 1979. godine u Topoli. Igračku karijeru je gradio kroz mlađe kategorije Partizana, gde je 1997. godine debitovao za prvi tim. Bio je član crno-belih sve do 2004, tada se otisnuo u inostranstvo, potpisao je ugovor sa ukrajinskim Šahtjorom iz Donjecka. Karijeru je završio u Sevastopolju 2014. godine.

Odigrao je 47 mečeva za nacionalni tim. Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Šahtjoru, tada kao asistent u stručnom štabu tima iz Donjecka, potom je tri godine istu funkciju obavljao u Partizanu, od 2019. do 2022. godine. Prošle sezone je sa klupe vodio filijalu crno-belih, ekipu Teleoptika, a sada je postrao šef struke crno-belih, što će biti njegov najveći izazov u karijeri.

Na konferenciji za novinare pre nekoliko dana, Petrić je upitan za potencijalnog naslednika, zanimljivo jedan od njegovih predloga bio je upravo Duljaj.

„Mogu da predložim, ali da li mene neko ozbiljno sluša, pitanje je. Mogu da saslušaju moje predloge. Toliko ima trenera, kod nas Igor Duljaj i Albert Nađ. Tu su treneri koji su kao igrači ponikli u Partizanu, Saša Ilić, Žarko Lazetić, Darko Milanič…“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari