Petrovgrad basketball cup u Kristalnoj dvorani 1Foto M.P.

Peti međunarodni turnir u košarci za kadete “Petrovgrad Basketball U16 Cup 2019” počeo je prvim utakmicama u kojima su odmerili snage ekipe Bugarske i Partizana, Izraela i Crne Gore.

Ove godine takmiče se kadetske reprezentacije šest zemalja – Srbije, Izraela, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Bugarske, i timovi košarkaških klubova “Partizan” i “Petrovgrad”. Sem toga igra se turnir i u mlađim kategorijama, uzrasta do 12 i 14 godina, tako da će do nedelje, 7. aprila, biti odigrano 47 utakmica u “Kristalnoj dvorani”, hali “Medison” i sali Zrenjaninske gimnazije. Na tim turnirima nastupiće ekipe iz Slovenije, Slovačke, Rumunije i naše zemlje, tako da je ovogodišnji “Petrovgrad Basketball U16 Cup ” okupio ekipe iz osam zemalja.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević i izraelski trener Pini Geršon, trener godine Evrolige 2005. i dvostruki osvajač Evrolige sa ekipom “Makabija”. Geršon će drugog dana turnira, u subotu od 15 časova, u “Kristalnoj dvorani” predvoditi “Trenersku kliniku”, stručna predavanja koja će, uz njega,  održati još tri eminentna trenera. Poseban aplauz publike na otvaranju dobili su učenici OSŠ “9. maj” i sportisti učesnici Specijalne olimpijade u Abu Dabiju. Završnica turnira igra se u nedelju, u popodnevnim časovima. Finale turnira U12 počinje u 14.30 časova u hali “Medison”, finale U14 je u 16 časova  u hali “Medison”, dok je finale glavnog turnira U16 na programu od 15.30 časova, u “Kristalnoj dvorani”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari