Pevač Aca Lukas, jedan od kandidata za prvog čoveka superligaša iz Vranja 1Foto: Medija centar

U fudbalskoj javnosti Vranja nakon što je „miljenik“ Dinamo kolo pre kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije izborio plasman u Super ligu strasti su nekako brzo splasnule.

Čovek koji je uložio sav svoj emotivni naboj, i kako kaže deo ličnog novca,  zato što će ovaj grad sa više od 80.000 stanovnika biti konstatno pominjan u medijima, bar u narednih godinu dana,  je Dragan Antić „Recko“ ne da mira.

Za Danas kaže da je „zbog nedostatka podrške gradskih vlasti odložena proslava najvećeg uspeha fudbala u ovom gradu“, koja je bila zakazana na trgu u centru Vranja kod parkinga, kada je prema najavama trebalo da bude i pečenje „ne jedno već dva vola“.

-Izvinjavam se na ovaj način navijačima kluba, iskrenim prijateljima fudbala od kojih smo imali podršku da grad, preko fudbalskog kluba postane prepoznatljiv u regionu. Proslava je odložena zato što nismo imali podršku pre svega gradonačelnika Vranja Milenkovića i ljudi iz njegovog orkuženja. Oni se nisu setili ni čestitku da nam upute, a sada kada smo potrošili sredstava, neumesno je da organizujemo slavlje – izjavio je Antić za Danas.

Fudbalski klub Dinamo koji je osnovan 1947. godine sa imenom po uzoru na svoje imenjake iz tadanjeg SSSR-a, je i dalje miljenik Vranjanaca. Ima i onih koji su ravnodušni prema ovom uspehu, ali i onih navijača koji bi „krv dali“ za zastavu kluba sa žutom bojom. Ljti su što u Vranju ne postoji od dva postojeća ni jedan fudbalski teren na kome bi uz „jasne infrastrukturne zahvate“ već od jeseni mogla da se igraju utakmice Super lige.

– Tačno je što ste čuli. Pokušaću da ubedim Acu Lukasa, pevača da bude predsednik kluba, jer to je način da izvojevamo još jednu pobedu, nad onim ljudima koji nisu spremni poput dela gradske vlasti da nas podrže. Sasvim je moguće da Lukas bude novi predsednik kluba, kad u Vranju niko nema snage, iako ima toliko svakojakih  autoriteta da to prihvate, ali nisu spremni – jasan je Antić u izjavi za Danas.

Nakon samo dve sezone provedene u Prvoj ligi Srbije fudbaleri Dinama uspeli su da izbore plasman u prvu srpsku fudbalsku diviziju. Dinamo iz Vranja nema stadion za nastupe u Super ligi Srbije, pa se očekuje da početak sezone kao domaćin igra na neodredjeno vreme na Gradskom stadionu u Surdulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari