Pike: Superliga ima političku konotaciju 1 EPA-EFE/Alberto Estevez

Fudbaler Barselone oštro kritikovao ideju svog kluba, Reala i Juventusa.

Mada se večiti rivali, Real i Barselona, razlikuju u mnogo čemu i bore oko svega, njihove uprave su jedinstvene u zagovaranju Superlige, koja bi neke od najvećih i(li) najpopularnijih klubova izdvojile iz Evropske federacije, a postojeću Ligu šampiona „ostavili“ UEFA, trofejnim konkurentima koji drugačije razmišljaju i „sirotinji“.

„Superliga u Španiji ima izrazito političku konotaciju. Štampu kontroliše nekoliko ljudi koji podržavaju projekat i po tome se razlikujemo od Ujedinjenog Kraljevstva gde su mnogi navijači protiv. To je uništavanje fudbala jer se favorizuju samo veliki klubovi“, oštro se protivi Barselonin legendarni defanzivac Đerar Pike.

Zamenik kapitena katalonskog tima nema problem da prozove svoju upravu.

„Mislim da Real Madrid, Barselona i Juventus nisu uradili pravu stvar, čak i ako u potpunosti razumem njihovu poziciju. Superliga nije najbolja stvar za navijače“, kategoričan je reprezentativac Španije.

Takmičenje sa 12 fiksnih članova, i opcijom priključivanja po pozivu, formirano je prošle godine, ali je ubrzano rastureno pod pretnjom UEFA i usled pritiska navijača većine pokretača Superlige, odnosno javnosti i pojedinih državnika. Međutim, nejni idejni tvorci ostaju pri stavu da će se kad-tad odvojiti, više zarađivati nego do sada od kontientalnih takmičenja i sponzorskih ugovora, a taj novac deliti samo između sebe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari