Piksi: Ovo će biti naš najteži meč 1Dragan Stojković Piksi foto: FSS/ Nebojsa ParausicFudbal, Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije utakmicom protiv Luksemburga večeras (18.00) nastavlja takmičenje u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Posle tri odigrana meča ekipa selektora Dragana Stojkovića ima sedam bodova, a eventualnom pobedom nad selekcijom Luksemburga, kao i u susretu sa Republikom Irskom u sredu u Dablinu, gotovo da bi ispunila osnovni cilj koji je zacrtan pre početka kvalifikacija – plasman na jedno od prva dva mesta u grupi.

Najavljujući meč na stadionu „Rajko Mitić“ selektor Dragan Stojković istakao je da se ne slaže sa onima koji su unapred upisali tri boda iz ovog duela.

– Stojim pri tome da će to biti jedan od najtežih mečeva u kvalifikacijama. To je poruka za moje igrače, više njih, nego za mene. U javnosti je unapred dobijena, a da bi se pobedilo moraš da budeš na vrhunskom nivou toga dana. Zato mislim da će biti jako teško, ali verujem da možemo da prebrodimo taj problem – rekao je selektor, a zatim dodao da se već odlučio kojih jedanaest igrača će početi duel sa Luksemburgom:

– Od juče znam ko će igrati, ali stalno govorim da smo tim, da moramo da gajimo kolektivni duh i da nije bitno ko igra, ko je na klupi. Igrači apsolutno razumeju sve i raduje me, naravno. Rezultat je bitan.

Selektoru Draganu Stojkoviću ovo će biti debi u ulozi selektora pred navijačima, jer posle skoro dve godine pauze zbog koronavirusa, naš nacionalni tim igra kao domaćin uz prisustvo publike na stadionu.

U novembru 2019. Srbija je, posle serije loših igara u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na stadionu Rajko Mitić dočekala Ukrajinu pred manje od 5.000 gledalaca.

Jedan od zadataka Dragana Stojkovića po preuzimanju funkcje selektora je i da povrati poverenje navijača u nacionalni tim.

– Koliko god navijača da dođe mi ćemo poštovati. Igraćemo za njih i borićemo se za njih. Nije samo ova utakmica za vraćanje poverenja, svaka je. Moramo da ćutimo i puno radimo. To je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija Srbije treba da pridobije podršku, koja je jako bitna.

Kapiten Dušan Tadić je u najavi večerašnjeg duela podsetio na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje je Srbija završila kao prva u svojoj grupi.

– Podseća malo na te kvalifikacije. I tad smo dobro krenuli, osetila se energija, da se vraća kult reprezentacije i da sve ide u najboljem toku. Razlika je što su Portugalci u grupi, koji bili evropski šampioni, ali dobro. Bitno je da se usredredimo u naše kvalitete, da verujemo u sebe i imamo samopouzdanje.

Napadač Ajaksa istakao je da ga raduje činjenica da naš nacionalni tim promenio stil igre od kad je Dragan Stojković postao selektor.

– Ofanzivna igra nam odgovara. Od prvog dana dolaska Piksi pokušava da nam pokaže, da verujemo u to i da je to pravi pravac. Otkad je Piksi došao oseti se ta energija. Momci su naoštreni, svi žele da se pokažu. Samo tako da nastavimo i nema greške – smatra Tadić.

Fudbalski savez Srbije obavestio je da će ulazi na stadionu „Rajko Mitić“ biti otvoreni dva sata pred početak meča, dakle od 16 časova.

Upozorenje navijačima

U saopštenju FSS poziva navijače da dođu na vreme u zonu stadiona, postupaju po zahtevima redarske službe, ne donose predmete koji su po Zakonu zabranjeni za unošenje na stadionu (zapaljivi predmeti, upaljači, šibice, novine, podmetači i slično), ne uskaču u teren pre, za vreme i po završetku utakmice

Takođe se podseća da licima pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava neće biti dozvoljen ulaz na stadion i da utakmici ne mogu prisustvovati lica mlađa od 16 godina koja nisu u pratnji roditelja ili staratelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari