Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 1Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Od početka  Svetsko prvenstvo u fudbalu očigledno pažljivo prate i pripadnice ženske populacije na šta ukazuju i odgovori u anketi portala Danasa na pitanje: Ko će osvojiti titulu prvaka u Kataru? Najveće šanse Vranjanke daju Brazilu, a potom i Portugalu.

Uprkos profesionalnim obavezama na mestu piara Pozorišta „Bora Stanković“ Jasmina Stoilković kaže da je „maksimalno pratila sve utakmice od početka“.

– A, kako i nebih kada se moj sin Bogdan bavi fudbalom. Do sada smo imalo jedno zanimljivo planetarno nadmetanje u fudbalu sa puno rezultatskih iznenađenja. Za mene u najužem krugu favorita za titulu svetskog prvaka su dve reprezentacije, prema dosad prikazanoj igri, a to su Brazil i Francuska – navodi Stoilkovićeva.

Ipak, veće šanse za osvajanje mundijala ona daje Brazilu zbog kako navodi „zbog kvaliteta Neimara, Kasemira i Alisona koji su imali vrhunske partije i na svim utakmicama „držali predavanja kako se igra fudbal“.

Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 2
Jasmina Stoilković. Foto:Lična arhiva

Vesna Miletić iz Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja kaže da „od kako je reprezentacija Srbije završila svoje učešće na SP u Kataru sa manje inteziteta prati ono šta se događa“.

-Najači utisak na mene je do sada ostavio selektor Japana i njegov naklon publici. Setite se samo da su navijači ove zemlje posle svake utakmice u Kataru čistili tribine stadiona od smeća  – navodi Miletićeva.

Po njenom mišljenju najveće šanse da još jednom osvoje titulu najbolje planetarne reprezentacije imaju „čarobnjaci fudbala uz koje svi uživaju“, a to je reprezentacija Brazila.

Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 3
Vesna Miletić. Foto:Lična arhiva

Jasmina Zafirović Stijelja, nekadašnja fudbalska sutkinja sa znakom FIFA kaže da od početka prvenstva ne propušta ni jednu utakmicu u skladu sa „svojom večitom ljubavlju“ prema ovom sportu.

-Za mene je posebno interesantno to što je praktično svaka utakmica bila neizvesna i sa puno iznenađenja kada su u pitanju unapred određeni favoriti. Uz Brazilce svakako jedna od najboljih reprezentacija prema prikazanoj igri je Francuska. Po kvalitetu ove dve ekipe su izjednačene – navodi Zafirovićeva.

U finalu očekuje sigurno ekipu Brazila kojoj i daje najveće šanse da ponovo osvoji planetarnu tituli šampiona, mada kako navodi ne isključuje ni mogućnost iznenađenja podsećajući opet na Francuze.

Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 4
Jasmina Zafirović. Foto:Lična arhiva

Iako sebe ne smatra „kompetentnim sagovornikom na temu fudbala“ dr Mirjana Ilić Stošić, lekarka i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) kaže da je „redovno pratila utakmice reprezentacije Srbije, koja je samim plasmanom na SP opravdala očekivanja“.

– Žao mi je što naši fudbaleri nisu uspeli da prođu u drugi krug naročito nakon utakmice sa Švajcarskom. Pratila sam potom meč između Portugala i Švajcaraca i moram priznati da mi se dopao rezultat. Verovatno i zbog kompenzacije emocija nakon poraza Srbije – navodi Ilić – Stošić.

Ona očekuje da se u finalu sastanu reprezentacije Brazila i Francuske, koje su „objektivno pokazale najviše na SP u Kataru u svim segmentima igre“. Ilić – Stošić u finalnoj utakmici daje prednost „kariokama“.

Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 5
dr Mirjana Ilić Stošić. Foto:Lična arhiva

Drugačije mišljenje od svih sagovornica u anketi Danasa ima Jelka Mitrović, novinarka regionalne Radio televizije Vranje (RTV) i dobar poznavalac sporta.

– Nisam fan Brazila iako priznajem da su možda i najviše pokazali u dosadašnjem toku ovog prvenstva. Meni se nekako najviše dopada igra Portugalaca koji sa lakoćom lome protivnike ne odustajući od svoga prepoznatljivog načina igre i kada u timu nema nenadmašnog majstora Kristijana Ronalda – navodi Mitrovićeva.

Pitali smo Vranjanke ko će pobediti na Mundijalu u Kataru: Brazil igra najbolje, Japanci čiste najbolje, a Ronaldo je nenadmašan 6
Jelka Mitrović. Foto Lična arhiva

Ona bi kako kaže volela, ako ništa drugo ono da bar u finalu „gleda Portugalce protiv Brazila ili Francuske“, a kako kaže nek pobedi fudbal, kao i uvek do sada.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari