Taman kada se učinilo da su stvari došle na svoje mesto i da je cela priča oko hale Pionir i neizmirenih dugova sa košarkaškim klubovima koji u njoj treniraju i igraju, rešena, došlo je do novih problema u regulisanju obaveza. Košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i OKK Beograd još uvek nisu uplatili novac koji duguju, stoga su pre nekoliko dana crveno – beli izbačeni iz hale.

Taman kada se učinilo da su stvari došle na svoje mesto i da je cela priča oko hale Pionir i neizmirenih dugova sa košarkaškim klubovima koji u njoj treniraju i igraju, rešena, došlo je do novih problema u regulisanju obaveza. Košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i OKK Beograd još uvek nisu uplatili novac koji duguju, stoga su pre nekoliko dana crveno – beli izbačeni iz hale. Naime, iako je direktor Sportsko – rekreativnog centra Tašmajdan Dragoslav Božović ranije izjavio da je dogovor postignut sa Crvenom zvezdom i da će oni isplatiti svoja dugovanja, novac nije legao na račun, pa su nedavno (u petak) crveno – beli morali da napuste Pionir i privremeno se presele u Šumice. Ipak, kako Božović ističe, postignut je novi dogovor pa će košarkaši Zvezde ipak biti vraćeni u beogradski hram košarke.
– Iz Crvene zvezde su nas obavestili da su oni svom sponzoru, koji dug treba da isplati, poslali nalog za realizaciju ugovora i to bi u narednih sedam do deset dana trebalo da se završi. Reč je o polovini duga koja je u novembru iznosila oko sedam miliona dinara, dok će i drugi deo novca u najkraćem roku biti isplaćen, pa će oni biti vraćeni u Pionir – reči su direktora SRC Tašmajdan.
Slična situacija se krajem prošle godine desila i sa Partizanom, ali kako je Božović istakao, sa njima je sada dogovor definitivno postignut i oni imaju pravo korišćenja dvorane.
– Sa čelnicima Partizana obavljen je razgovor u subotu i očekuje se da njihov sponzor, koji je zadužen za realizaciju dogovora svoju obavezu izvrši danas ili prekosutra. Moguće je da će deo duga biti regulisan novčano, a deo u nekoj vrsti kompenzacije – rekao je Božović i dodao da, što se tiče OKK Beograda, njihova „drama“ se nastavlja jer dugovanja nisu izmirili niti su najavili ikakvo rešenje cele situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari