Plus šest za EP 1Nenad Peruničić Foto: STARSPORT

Uprkos očajnom „otvaranju“ kvalifikacija za prvenstvo Evrope sledeće godine, najbolja muška rukometna reprezentacija Srbije uspela je da dođe u situaciju da se u zadnjem kolu bori za odlazak na najveće kontinentalno takmičenje.

I, što je još bitnije, zavisi samo od ovog učinka, jer joj za (ne)očekivan uspeh potrebno „samo“ da u nedelju (18.00) dobije Švajcarsku s više od pet golova razlike, s koliko su „orlovi“ poraženi u prvom duelu s istim protivnikom. U našem taboru listom su sigurni da je novosadska misija izvodljiva.

– Bilo je potrebno vreme da dođemo do ovog nivoa. Drugačija smo ekipa od oktobra prošle godine, od Svetskog prvenstva… Još uvek se tražimo i još se upoznajemo, ali uvek prihvatamo stvari onakve kakve jesu i činimo sve da skupa „rastemo“. Ideja je da u svakom momentu imamo grupu od 20 igrača spremnih da uskoče. Da svi budu ozbiljni, motivisani i disciplinovani, da veruju u sebe i onog do njih, da nikada ne odustaju… Mnogo toga smo napravili za ovih sedam meseci, a sve to bi trebalo da kulminira u nedelju. Neće biti lako, ali se uzdam u naš kvalitet, voljni momenat i podršku domaće publike. Imamo veliku i poslednju šansu da odemo na EP i učinićemo sve što je u našoj moći da vežemo dva velika takmičenja. Važan je kontinuitet – poručio je pred odlučujući okršaj šef stručnog štaba našeg tima Nenad Peruničić.

Golman Dejan Milosavljev deli njegov optimizam i poziva publiku da iskoristi besplatan ulaz (uz preuzetu kartu) i do poslednjeg mesta ispuni tribine Spensa.

– Silno želimo da trijumfujemo pred našom publikom i odemo na prvenstvo Evrope. Ubedljiva pobeda nad Belgijom u prošlom kolu daje nam pravo da se nadamo srećnom kraju kvalifikacija – kaže as novog evropskog klupskog prvaka Vardara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari