Pobeda Crne Gore po ukusu Srbije; Petar Tešanović skinuo pet peteraca Amerikancima 1EPA-EFE/Tibor Illyes

Sjajan meč odigrali su vaterpolisti Crne Gore i Amerike na startu Svetskog prvenstva u Dohi. Na kraju je golman Petar Tešanović izrastao u junaka pobede Đetića, izvojevane boljim izvođenjem peteraca – 11:11, petercima 5:4.

Petar Tešanović već slovi za jednog od najboljih vaterpolo golmana na svetu.

Danas je potvrdio taj epitet na fenomenalan način, s obzirom na to da je Amerikance doveo do nespokoja.

Golman Crne Gore prvo je u regularnom delu meča odbranio dva peterca rivalu, a potom još tri tokom „penal serije“.

Imao je čak 12 odbrana za vreme utakmice, uspeo da pročita namere sa pet metara Aleksa Bouvena u trećoj i Maksa Irvinga u poslednjoj deonici.

Bio je izvrstan u prelomnim momentima meča, a potom je prilikom izvođenja peteraca ponovo pročitao šuteve Bouvena i Irvinga, kao i Rajdera Doda.

Golman Breše bukvalno je vratio saigrače u igru, s obzirom na to da su u uvodnom delu penal serije neprecizni bili Aleksa Ukropina koji je pogodio prečku, a zatim i Miroslav Perković. Šut centra Novog Beograda završio je na stativi.

Uporedo sa njegovim bravurama na golu, na suprotnoj strani bazena precizni su bili Vlado Popadić, Draško Brguljan i Stefan Vidović.

Odlučujućim, ispostavio se momenat u kojem je Tešanović skinuo šut Maksa Irvinga vrednosti dva osvojena boda Crne Gore.

Bod je pripao Amerikancima, a konačnom ishodu najviše se radovala Srbija, koja je prethodno savladala Japan (17:10) tako da je posle uvodnog kola na Svetskom prvenstvu prva u Grupi C.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari