Pobeda čuva vrh tabele 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda

Košarkašima Crvene zvezde potrebne su pobede u sve tri preostale utakmice u ABA ligi da bi bez bez ikakve dileme mogli da računaju na prvo mesto pre početka plej-ofa.

Prvu priliku za trijumf imaće večeras protiv Zadra od koga su poslednji put u regionalnom takmičenju izgubili pre čak 16 godina. Od 2012. crveno-beli zaređali su deset pobeda protiv hrvatskog tima i iako Zadru u takmičarskom smislu večerašnji rezultat ništa ne znači, pošto nema nikakve šanse da se nađe u doigravanju, trener Dušan Alimpijević očekuje „neprijatnu“ utakmicu.

– Ostala nam je u sećanju ta prva utakmica u Zadru, koja je bila neizvesna, teška, u sportskom smislu vrlo „neprijatna“. Sa tim razmišljanjima i sećanjem na prvi duel, sada dočekujemo Zadar čija igra je konstantno dobra tokom cele sezone – rekao je trener crveno-belih koji će moći da računa na sve igrače, osim Pere Antića koji se oporavlja i priprema za završnicu nacionalnog kupa.

Pored Zadra, Crvenu zvezdu do kraja regularnog dela takmičenja očekuje još gostovanje Igokei u Laktašima i dolazak Cibone u Beogradu, a između regionalnih obaveza srpski tim boriće se i u Kupu Radivoja Koraća. Povodom prvog izazova – Zadra – Nemanja Dangubić, koji već ima bogato iskustvo igranja utakmica u ABA ligi, poziva na oprez.

– Zadar je dobra ekipa, u vrhu su tabele i ne sme biti nikakvog ni najmanjeg opuštanja. NJihov stil je poznat, imaju dobre šutere u timu, ove sezone igraju konstantno dobro, i zato moramo od starta vrlo ozbiljno da „uđemo“ u ovu utakmicu, jer sada kada smo prvi na tabeli, želimo da sačuvamo to prvo mesto i obezbedimo prednost domaćeg terena u doigravanju – zaključio je Dangubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari