Konačno su fudbaleri naše mlade reprezentacije dočekali priliku da se revanširaju vršnjacima iz Letonije za remi u Novom Sadu (1:1), na samom startu kvalifikacija za šampionat Evrope 2009. Rezultatska osveta je, ipak, drugorazredni motiv Krčmarevićevih izabranika na današnjem gostovanju u Rigi.

Konačno su fudbaleri naše mlade reprezentacije dočekali priliku da se revanširaju vršnjacima iz Letonije za remi u Novom Sadu (1:1), na samom startu kvalifikacija za šampionat Evrope 2009. Rezultatska osveta je, ipak, drugorazredni motiv Krčmarevićevih izabranika na današnjem gostovanju u Rigi. „Orlićima“ je pre svega stalo do tri boda, kojima bi razdvojili vodeći tandem Osme grupe Belorusija – Mađarska. Svaki drugi ishod bi značio oproštaj od najvećeg takmičenja u kategoriji igrača rođenih 1986. godine i kasnije.
– Pred nama je najteži meč od početka kvalifikacija, jer više nemamo prava na kiks. Ako pobedimo Letoniju, koja nam je dužnik još od tog nesretnog remija u prvom kolu, imamo šanse da čak napadnemo i prvo mesto u grupi. O drugim opcijama ne želimo ni da razmišljamo. Ne samo što smo jedinstveni u želji da, uprkos izostanku velikog broja prvotimaca i manjku vremena za uigravanje, nastavimo putem koji su trasirale prethodne generacije, već i zbog uverenja da smo i u ovom sastavu i formi bolji od našeg domaćina – nema vrdanja za našeg selektora Slobodana Krčmarevića, koji ključ uspeha vidi u ranom vođstvu.
– Učinićemo sve da prvi damo gol i to još u ranoj fazi meča. U tom slučaju bi pritisak prešao na protivnika, koji kao i svaki tipičan predstavnik sovjetske škole fudbala igra čvrsto, organizovano i disciplinovano. Što pre razbijemo taj bedem, to su nam veće šanse da iskažemo svoju tehničku nadmoć. Naravno, moramo sve vreme biti oprezni i ozbiljni u odbrani svoje mreže – otrkriva deo taktike šef stručnog štaba Srbije, koja je stizala do vicešampionskih znamenja na dva od tri prethodna prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari