Solidno su mladi fudbaleri Srbije prošlog petka odigrali u Vićenci.

Bod protiv Italije (1:1), prvog favorita u kvalifikacionoj grupi za plasman na Evropsko prvenstvo, samo je nagovestio puni potencijal „orlića“ koji večeras protiv Republike Irske na „Karađorđu“ jednostavno moraju da pobede (18.00).

Na tri kola do kraja kvalifikacija pulenima Tomislava Sivića neophodno je isto toliko pobeda da bi osigurali drugo mesto i sa nadanjem iščekivali eventualne kikseve Italijana na čelu tabele, koji su trenutno u plusu šest bodova u odnosu na Srbiju, ali imaju i meč više.

Kao i za utakmicu u Vićenci selektor Sivić moći će da računa na znanje i talenat Grujića i Maksimovića. Sastav će biti ojačan i Andrijom Živkovićem, koji u poslednje vreme kuburi sa povredom i nedostaju mu takmičarske utakmice.

– Zaista sam ohrabren viđenim protiv Italije u Vićenci. Odigrali smo najbolju utakmicu u dosadašnjem delu kvalifikacija; entuzijazam i veru u trijumf nad Ircima upravo gradimo na osnovu naše poslednje utakmice. Hrabri me igra u meču sa Italijom i verujem u pozitivan epilog u duelu sa Republikom Irskom – istakao je selektor Sivić.

Republika Irska igra nalik kolegama iz A selekcije; dugim loptama, preferirajući skok igru i kontranapade. S obzirom da u baraž idu samo četiri najbolje drugoplasirane selekcije Srbija dvomeč sa Ircima mora da završi sa šest bodova na svom kontu kako bi kolege iz Slovenije (utakmicu više) dočekala sa najmanje dva boda prednosti u borbi za drugo mesto. Posle večerašnjeg meča Grujića i saigrače očekuje gostovanje Republici Irskoj 7. oktobra, a zatim i odlučujući meč sa Slovencima za kraj kvalifikacija 11. oktobra na domaćem terenu.

Selektor Sivić je u više navrata, još pred okupljanje igrača za dvomeč sa Italijom i Republikom Irskom, apostrofirao neigranje većine igrača u svojim klubovima, kao jednu od najvećih boljki generacije koja je bila planetarni šampion na Novom Zelandu. Podrobnije gledano, iz startne postave koja je nastupila u Vićenci, standardni u svojim klubovima su jedino Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Dejan Meleg (Vojvodina); većina ostalih ima status rezervista, a pojedinci poput Gajića, strelca vodećeg gola protiv Italije, nisu čak ni među 18 koji se „skidaju“ za utakmice.

Raspored i tabela

6. septembar
Srbija – Republika Irska 18.00
7. oktobar
Republika Irska – Srbija
11. oktobar
Srbija – Slovenija

1. Italija 8 20
2. Slovenija 8 15
3. Srbija 7 14
4. R. Irska 8 12
5. Litvanija 8 6
6. Andora 9 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari