Pobeda Lajovića, poraz Troickog u Čengduu 1Foto: PETER SCHNEIDER/EPA

Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u kineskom Čengduu, pošto je pobedio Španca Adrijana Menendez-Maseirasa – 2:0 (6:3, 7:6).

Lajovića u drugom kolu turnira čeka još jedan Španac Albert Ramos-Vinjolas, koji je postavljen za drugog nosioca. Njih dvojica su se do sada dva puta sastajala i isto toliko pobeda ima Ramos-Vinjolas, prošle godine na južnoameričkim turnirima u Rio de Žaneiru i Kitu. Viktor Troicki izgubio je od Gruzijca Nikolasa Basilašvilija (59. na ATP listi) sa 6:3, 2:6, 6:2.  Turnir u Čengduu igra se za nagradni fond od 1.028.885 dolara.

Krunićeva pobedila u Taškentu

Najbolje rangirana srpska teniserka Aleksandra Krunić (56) nije dozvolila da je pre nekoliko dana izgubljeno finale turnira u Gvangžuu, od Kineskinje Šuai Žang, izbaci iz fantastične forme, pa je juče startovala pobedom na turniru u Taškentu. Dvadesetčetvorogodišnja teniserka je u glavnom gradu Uzbekistana u prvom kolu savladala Holanđanku Rišel Hogenkamp – 2:0 (7:6, 6:0) i tako krenula u novi napad na svoju prvu WTA titulu u seniorskoj konkurenciji. Njena naredna rivalka biće Slovakinja Jana Cepelova, koja je bila bolja od Čehinju Tereze Martincove – 2:1 (2:6, 6:0, 6:2). Turnir u Taškentu igra se za nagradni fond od 226.750 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari