Pobeda Crvene zvezde (ne) dolazi u pitanje 1Foto: STARSPORT

Suduva po rečima trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića mora pasti na stadionu „Rajko Mitić“ u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (RTS, 20.45).

Posle 0:0 u Litvaniji više je nego jasno da crveno-beli nemaju pravo na kiks i da u Beogradu moraju dati gol više od protivnika.

Strateg Zvezde je istakao da je Suduva u prednosti zbog toga što im je prvenstvo u toku, ali da to ne sme biti opravdanje jer njegovi igrači moraju da pokažu kvalitet.

– Čeka nas revanš protiv jedne jako nezgodne ekipe. Pokazalo se to u Litvaniji. Dobro su organizovani, u svakom trenutku znaju šta hoće. Jako su dobro uigrani, prvenstvo im je u toku i na maksimumu su što se tiče takmičarskog dela. Sa druge strane mi smo odigrali dobru utakmicu tamo, ali nedostajala nam je završnica. Dosta se dobro znamo i mislim da neće biti nekih velikih iznenađenja za revanš. Iako su godišnji odmori u toku, pozvao bih naše navijače da nam pomognu na jednom novom početku. Verujem da će sve biti kako treba – rekao je Milojević.

Iako je kvalitet crveno-belih nesporan u odnosu na Suduvu, Milojević upozorava svoje igrače da ne smeju ni jednog momenta da unapred pomisle da su prošli u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Moramo da znamo da ima dosta dobrih ekipa u Evropi. Nije više da dođu samo da treniraju i odigraju utakmicu. Tako je i sa Suduvom. Imaju iskusnog trenera i dobre igrači, šampion su svoje zemlje. Ono što je nama najveći problem i što me zabrinjava je to što naše ekipe u kvalifikacije ulaze iz pripremnog perioda, dok su dosta rivala već u takmičarskom ritmu. Ali, tako je kako je… Bilo je dosta dobrih stvari u prvoj utakmici, ali i nekih koje ćemo morati da ispravimo. Nadam se da ćemo iz kola u kolo biti sve bolji – dodao je trener Zvezde.

Crveno-beli su i u Marijampolju stvorili veliki broj prilika, ali se na startu ove sezone, isto kao i prošle, ispoljio problem slabe realizacije, odnosno nedostatka kvalitetnog napadača koji će umeti da iskoristi šansu

– Crvena zvezda će morati da bude bolja posebno kada je reč o realizaciji, a verujem da će biti. U ovakvim utakmicama je jako bitno da stvarate šanse i realizujete ih. Ovo je period u kom igrači tek ulaze u ritam i nadam se da ćemo poboljšati realizaciju. Mi smo odigrali dobru utakmicu tamo, ali falila nam je završnica- zaključio je Milojević.

I ja bih voleo da Boaći bude onaj stari

Ričmond Boaći cele prošle sezone nije bio na očekivanom nivou, a isto se nastavilo i na startu ove. Na pitanje kada se može očekivati da Boaći ponovo bude u formi u kakvoj je bio svoje prve sezone u Zvezdi, Vladan Milojević je odgovorio:

– Boaći je imao jako dobru sezonu pre odlaska u Kinu, ali potom nije prošao pripreme i imao je povredu u finišu sezone. I ja bih voleo da bude onaj stari, kao što je igrao pre Kine. Verujem da će se vratiti na taj nivo, a to vam kažem zato što je na pripremama ozbiljno radio i nema dileme da je spreman za najveće napore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari