Pobeda uz još bolju igru  1Foto: STARSPORT

Mada im je povlačenje Belgije iz kvalifikacija za prvenstvo Evrope još pre dva meseca osiguralo plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine, najboljim rukometašima Srbije stalo je da u današnjem revanšu sa Grčkom u Atini (14.00) podsete sve zašto su poslednje kolo Grupe 1 dočekali sa devet bodova, ispred svetske supersile Francuske (7) i Grka (4).

– Kao u svakoj dosadašnjoj utakmici, idemo na pobedu, sa željom da do takvog rezultata dođemo dobrom igrom. Koliko smo mogli videti iz njihovog nedavnog duela sa Francuskom, promenili su neke stvari u svom rukometu, pa je za očekivati težu borbu od one na našem terenu. Međutim, sigurno ćemo ih ozbiljno shvatiti, jer samo tako nećemo imati suvišnih problema – reči su srpskog pivotmena Mijajla Marsenića.

Podsetimo, on i ostali izabranici Tonija Đerone su na putu za EURO „zgromili“ Grčku (31:21), pa onda šokirali „trikolore“ (27:24) u prvih 60 minuta dvomeča sa višestrukim osvajačima svih mogućih titula u 21. veku (27:24), a zatim i na njenom terenu potvrdili koliko je prethodna vrhuška našeg nacionalnog Saveza bila u pravu kada je seniorski tim dala u ruke španskom stručnjaku (26:26).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari