Pobeda Zvezde nad Mega Leksom u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Mega Leks u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije – 85:70.

Aktuelni prvak nije briljirao, pogodio je svega četiri trojke i to u poslednjoj deonici, ali i to što je pokazao bilo je sasvim dovoljno za siguran trijumf i vođstvo u seriji koja se igra na dve pobede. Druga utakmica na programu je u četvrtak u Sremskoj Mitrovici.

Mega je dobro počela utakmicu pred solidno popunjenim tribinama „Pionira“ i u jednom trenutku imala je 5 poena viška. Ipak, crveno-beli su brzo preuzeli kontrolu meča i serijom 13:2 u finišu druge četvrtine na poluvreme otišli sa dvocifrenom prednošću – 46:33.

Pitanje pobednika više se nije postavljalo iako je Zvezda loše šutirala sa distance i prvu trojku upisala je tek u poslednjem periodu. Domaći su maksimalnih +21 (71:50) imali u 34. minutu, a pored izostanka Alfa Kabe otežavajuća okolnost za tim Dejana Milojevića bila je i rana povreda Save Lešića.

Ognjen Kuzmić je sa 20 poena (8/13 za dva) i 5 skokova bio centralna figura meča, Milko Bjelica je zabeležio 18, a Nejt Volters 8.

U poraženom sastavu Predrag Samardžiski i Jovan Novak (4 trojke) su  upisali po 15 poena, a Ognjen Jaramaz i Radosav Spasojević po 12. Partizan u sredu u prvom meču polufinala dočekuje FMP u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari