Pobedili smo sami sebe 1

Kada jedan tim šutira na meču 57 odsto za tri poena, izgubi tri lopte manje u odnosu na rivala i parira mu po broju asistiranih poena, onda je sasvim jasno da je ishod meča mogao da bude pozitivan i na strani gostiju.

Košarkaši Partizana doživeli su u Podgorici šesti poraz na poslednjih sedam utakmica, odnosno peti u ABA ligi, na terenu Budućnosti, koja i dalje ima perfektan skor u “Morači” (86:79).

Trener Miroslav Nikolić dvonedeljnu reprezentativnu pauzu iskoristio je baveći se više procesom rehabilitacije rovitih igrača nego strategijom utakmice u Podgorici. Lider ABA lige spustio je Partizan ispod 80 datih poena, što je jedino uspelo još Olimpiji u prethodnom kolu.

– Imali smo bar 10 dana samo četvoricu-petoricu igrača na treningu. Nismo ni fizički bili u mogućnosti da se spremimo. Ipak, mislim da je Partizan pokazao da može da se nosi sa svima kada je kompletan i kada imamo više igrača u rotaciji. Očekujem naše bolje igre – ubeđen je trener Nikolić, koji se u subotu vratio u Podgoricu posle 20 godina kada je uspešno vodio Budućnost.
Shodno rosteru, samo jednom klasičnom centru (Đoko Šalić), Partizanu je nedostajalo daleko više poena sa niskog posta; trener Nikolić je često igrao sa dve četvorke, pokušavajući da raširi protivničku odbranu i napadne je sa Čakarevićem na mestu krilnog centra. Automatski, sa preniskom petorkom usledila je inferiornost u skoku, sa prosečnih 33,8 Partizan je meč u Podgorici završio sa 24 uhvaćene lopte i šest ponovljenih napada.

Partizan je ponovo u Vilijams-Gosu (14p, 4as) i Patriku Mileru (22p, 4as) imao najpouzdanija rešenja, ali im je u samoj završnici nedostajalo i sreće; promašili su par zicera i time olakšali posao rivalu.

– Budućnost je jako dobra ekipa, ali mislim da su nezasluženo pobedili, odnosno da smo mi pobedili sami sebe. Svaka im čast na korektnoj utakmici i pobedi. Ali, pobedili su na naše greške, na naše (promašene) zicere – ubeđen je prvi čovek struke crno-belih.

Partizan prvi deo ABA lige završava 9. decembra utakmicom protiv Cedevite u Beogradu, a prethodno ih 5. decembra očekuje gostovanje Lijetuvosu u 7. kolu Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari