Pobuna u svlačionici Mančester junajteda: Igrači traže da Ronaldo ode iz kluba 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Debakl na startu Premijer lige; poraz od Brajtona na Old trafordu (1:2) dodatno je povećao tenzije u redovima Mančester junajteda. Situacija je alarmantna, a mogla bi da bude komplikovanija ukoliko status Kristijana Ronalda u skorije vreme ne bude bio rešen. Prema određenim informacijama sa Ostrva, došlo je do pobune u svlačionici, a deo Ronaldovih saigrača zahteva da Portugalac napusti klub.

Činjenica da Junajted ove sezone neće igrati u Ligi šampiona, navela je Kristijana Ronalda da se ne pojavi na početak priprema „crvenih đavola“ i time pokuša da natera upravu da izdejstvuje nejgov transfer u neku drugu sredinu.

Portugalac je odsustvo sa većeg dela priprema opravdao privatnim razlozima, što je zapravo samo eufemizam za njegov način traženja izlaza iz ugovora koji ga sa Junajtedom veže još za aktuelnu sezonu. Sličan manir je primenio i kada je iz Juventusa želeo da pređe upravo na Old traford. Kako je uprava ostala nema na njegove zahteve, Ronaldo se na kraju pojavio u klubu sa svojim menadžerom Žoržom Mendešom, koji je prethodno pokušavao da ubedi Čelsi, Atletiko Madrid…. da je njegov klijent u 37. godini života najbolje rešenje za njihove napadačke probleme.

Povratak u Mančester nije dočekan blagonaklono od strane njegovih saigrača. Erik Ten Hag, novi menadžer ekipe, pokušao je da deluje najrazumnije, izjavama da računa na Portugalca, ali da će biti starter tek kada bude potpuno fizički spreman. Uvodni susret sa Brajtonom samo je potvrdio limitiranost tima u svim linijama; možda i nevoljno, holandski stručnjak morao je u ranoj fazi drugog poluvremena da ubaci Ronalda, koji je, u trenutnoj konstelaciji snaga, ipak najbolji fudbaler Junajteda.

I mada nije poznato da li se pokajao zbog nadmenog ponašanja i stavljanja ličnih interesa iznad klupskih, što je Portugalčev manir tokom čitave karijere, u svlačionici je došlo do pobune. Deo njegovih saigrača zahteva da momentalno napusti klub, dok ima i onih koji shvataju da bez Kristijana ekipa drastično gubi na kvalitetu.

Ronaldov agent, Žorž Mendeš je već razgovarao sa generalnim direktorom Ričardom Arnoldom i tražio mu da odobri transfer u zasad neimenovani klub što bi on prihvatio da porodica Glejzer ne odbija prodaju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari