Počela kompletna rekonstrukcija škole u Majuru 1Foto: TV Šabac

U prigradskom naselju Majur radi se kompletna rekontrukcija škole kao i nova sportska hala.

Republike finansira ovaj projekat u iznosu 213 miliona dinara sa PDV-om, dok prateće troškove snosi Grad Šabac i za ovu namenu pripremljena su sredstva od dva miliona dinara, a za izgradu idejnog rešenja fiskulturne sale novac je izdvojila MZ Majur.

Predsednik Gradske skupštine Nemanja Pajić ukazao je da je nakon tri godine od projekta počela rekonstrukcija OŠ „Majur“ i da ona biti jedna od najlepših u gradu. Majur ima oko dest hiljada žitelja, i udaljen je oko tri kilometra od centra Šapca.

– Majur je praktično grad, a ovakav objekat je bilo potrebno urediti. Pored učenika, i klubovi će moći da treniraju i zadovolje svoje sportske potrebe. Naš cilj je da deca pohađaju nastavu u jednoj smeni, da im obezbedimo komfor, kako bi lakše mogla da završavaju svoje obaveze. Zahvalio bih se Kancelariji za javna ulaganja, Gradskoj upravi u Šapcu, OŠ „Majur“ i Mesnoj zajednici na ovom projektu. Najzad imamo jedan lep rezultat, istakao je Pajić. Grad Šabac pokreće i novu akciju da sva školska igrališta, svi otvoreni tereni na seoskom i gradskom području dobiju nove table i koševe.

Cilj je potpuna bezbednost dece.

Pored uređenja objekta u planu je izgradnja četiri nove učionice, svečane i fiskulturne sala, a biće izgrađena i kotlarnica na biomasu.

Grad je finansirao glavni projekat za rekonstrukciju i nadogradnju u iznosu 600.000 dinara, dok je idejno rešenje za izgradnju fiskulturne sale finansirala Mesna zajednica Majur.

Grad je krenuo u dalju proceduru i pripremio projekat, građevinsku dozvolu, za izgradnju fiskulturne sale u iznosu od 600.000 dinara, kao i projekat zaštite od požara koji je koštao 200.000 dinara.

Direktor OŠ „Majur“ Živan Makević naveo je da je projekat od izuzetnog značaja za majursku školu koju pohađa 550 đaka.

– Uslovi u majurskoj školi su ranije bili solidni u poređenju sa gradskim. Gradska uprava se godinama trudi da poboljša uslove rada u svim osmoletkama. Sada će našim učenicima biće daleko olakšana nastava za rad u jednoj smeni. To i jeste cilj ovog projekta, da se pređe na jednosmenski rad, a nova fiskulturna sala pružiće kvalitetniju fizičku nastavu.

Tekstovi su deo projekta koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari