Počela utakmica Zvezde i Budućnosti, navijači bacali kovanice na igrače Budućnosti 1Foto: Printscreen/ RTS

Odlučujuća peta utakmica finala plej-ofa ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Budućnosti počela je danas u Beogradu, sa skoro sat vremena zakašnjenja.

Utakmica je trebalo da počne u 19 časova, ali je početak pomeren za 58 minuta pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na parket prilikom zagrevanja igrača, nakon čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Budućnost je zahtevala da se isprazni nekoliko redova iza i pored klupe. Pored klupe podgoričkog tima postavljeno je nekoliko žandarma i obezbeđenje.

Budućnost je pre početka utakmice saopštila da su igrači gađani kovanicama, baterijama za mobilne telefone, kamenjem, upaljačima i stolicama, a da su fizički napadnuti Nemanja Gordić, Noris Kol i Erl Klark.

U seriji je 2:2, a pobednik večerašnje utakmice osvojiće titulu u ABA ligi i izboriti plasman u Evroligu.

Košarkaški klub Budućnost saopštio je da su trojica njegovih igrača fizički napadnuti u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“, pre početka današnje pete utakmice finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom.

„Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje svim mogućim tvrdim predmetima. Kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim flašama, delovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došlo do klupe Budućnosti. Isti su pljuvali i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kol, Erl Klark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera“, navodi se u saopštenju Budućnosti.

Utakmica je trebalo da počne u 19 časova, ali je početak pomeren pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na parket prilikom zagrevanja igrača, nakon čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Ti navijači su se povukli na mesta iza i pored klupe Budućnosti.

Budućnost je zahtevala da se isprazni nekoliko redova iza i pored klupe.

U seriji je 2:2, a pobednik večerašnje utakmice osvojiće titulu u ABA ligi i obezbediće plasman u Evroligu.

Navijači Zvezde dočekali su igrače Budućnosti petardama i dimnim bombama i uzvicima „šiptari, šiptari“.

U hali je oko 8.000 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari