Početak setve na šljaci za žetvu na Olimpijskim igrama: Đoković trenirao u Monte Karlu sa Runeom i Zimonjićem (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković, i dalje vodeći na svetskoj listi za tenisere, stigao je u Monte Karlo, gde u ponedeljak počinje prvi od tri turnira iz mastes serije na šljaci u susret vrhuncu na Rolan Garosu.

Obavio je i prvi trening na poprištu na kojem je najređe podizao trofej (2013, 2015) među svojih rekordnih 40 titula na mastersima, najvećim izazovima u muškom tenisu posle četiri za grend slem.

 

Sparing-partner mu je bio Danac Holger Rune, sedmoplasirani, kome u igračkoj biografiji takođe stoji da mu je trener bio proslavljeni nemački teniser Boris Beker.

 

Đoković je prvi put posle mnogo godina bez stalnog trenera, budući da je nedavno odlučio da se rastane s Goranom Ivaniševićem.

 

U Monte Karlo je sa sobom poveo Nenada Zimonjića, s kojim je minulih dana trenirao u Beogradu, privikavajući se već u Košutnjaku na zemljanu podlogu.

 

Đoković u sezoni na šljaci treba da vrati poverenje u sebe posle razočaravajućeg početka godine, da sačuva prvo mesto pod naletom pre svega Italijana Janika Sinera, koji mu je sada prvi pratilac umesto Španca Karlosa Alkaraza i da kroz turnire na šljaci stekne osećaj o svojim mogućnostima na Olimpijskim igrama u Parizu, s obziorom na to da će se borbe za medalje voditi na Rolan Garosu, a zlato, Đokovićev nedosanjani san, glavna mu je preokupacija ove godine.

Žreb za masters u Monte Karlu je u petak u 17 časova.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari