Nedelja borbe za "Žućkovu levicu": Večiti rivali prvi favoriti, čeka se da Zvezda potvrdi učešće 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Utakmicom Partizan – Spartak Subotica počinje u četvrtak Kup Radivoja Koraća.

Meč je na programu u četvrtak od 18 časova, a drugi meč dana će odigrati Mega i Vojvodina.

Sutradan će snage odmeriti Crvena zvezda i Borac, te FMP i Metalac.

Kup dolazi u trenutku kada oba beogradska kluba imaju itekako lepe šanše da se plasiraju u TOP 8 Evrolige.

Partizan je možda i u najboljoj formi u Evropi trenutno, dok Zvezda čeka da joj se pridruži omaleni Argentinac Fakundo Kampaco i zajedno sa njim krene u pobednički niz koji joj može obezbediti plejof najkvalitetnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Ipak, pre toga će uslediti borba za prvi trofej u ovoj sezoni, a poprište duela će biti dvorana „Čair“ u Nišu.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je Kup specifično takmičenje, kao i da će na početku biti potrebna maksimalna koncentracija i poštovanje protivnika.

„Kup je specifično takmičenje i treba mu pristupiti sa maksimalnim oprezom. Meni je pre svega drago da ću imati priliku da budem na istoj utakmici sa mojim dragim prijateljem, Željkom Lukajićem (trener Spartaka). Nadam se da ćemo imati vremena i pre te utakmice da se vidimo i da proćaskamo. Što se pripreme utakmice tiče, sinoćni trening, danas trening u Nišu i to je to. Maksimalno poštovanje protivnika, maksimalna koncentracija i da probamo da i u tom takmičenju krenemo sa pobedom“, rekao je Obradović, preneo je danas klupski sajt.

Za crno-bele će na završnom turniru Kupa igrati: Tristan Vukčević, Zek Ledej, Sava Drezgić, Aleksa Avramović, Kevin Panter, Alen Smailagić, Dante Eksum, Viktor Mikić, Džejms Naneli, Matijas Lesor, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić.

Među putnicima u Niš nema Jama Madara i Joanisa Papapetrua budući da svaki tim može da registruje maksimalno četiri stranca u ekipi za Kup Srbije.

Madar u poslednje vreme dobija više prilika u ABA ligi negoli u Evroligi pa je i jasno zašto je ostao u Beogradu, dok je grčki reprezentativac zbog prehlade propustio meč protiv Bajerna u Mihnenu, pa je trener Obradović želeo da mu se sjajno krilo u potpunosti oporavi za poslednju trećinu sezone.

Ukoliko Crvena zvezda potvrdi učešće u Nišu, biće apsolutno jedan od najvećih favorita za titulu.

Ozbirom na to da Džon Holand nema preveliku ulogu u timu Duška Ivanovića, jasno je da će on ostati u Beogradu.

Gotovo je izvesno da će iskusni strateg u Niš voditi Luku Vildozu, Fakunda Kampaca i Bena Bentila, a četvrti stranac će se tražiti između Hasana Martina i Nikole Ivanovića.

Jasno je da je Hasan Martin bolji igrač i potrebniji Zvezdi u reketu protivnika od pleja Ivanovića, ali oba košarkaša su nedavno izašla iz povreda i verovatno će zdravstveno stanje odlučiti ko će putovati u Niš, a ko ostati u Beogradu.

Ostali timovi gotovo da imaju mizerne šanse da iznenade i osvoje trofej u „Čairu“.

Ono što je interesantno je da su voljom žreba Partizan i Crvena zvezda spojeni u isti deo kostura, pa je „večiti derbi“ moguć već u polufinalu.

Polufinala su na programu u petak 17. februara, a finale u subotu 18. decembra u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari