Počinje Međunarodni rukometni turnir "Trofej 2018" 1Foto: D. Đ.

Međunarodni rukometni turnir „Trofej 2018“, jedan od najvećih u Evropi za mlađe kategorije, ove godine se održava od 22. do 26. avgusta, prenosi Podunavlje.info.

Ovogodišnji, šesti po redu, biće održan prvi put u tri grada na 10 sportskih terena, a pored Smedereva, gradovi domaćini biće Kovin i Požarevac.

„Trofej 2018“ okupiće više od 3000 dečaka i devojčica uzrasta od 2001. do 2008. godišta selektovanih u čak 160 ekipa iz 18 zemalja iz regiona, ali i iz dalekih zemalja poput Indije.

Cilj turnira je da promoviše sport kao jedan od najlepših načina da se mladi iz različitih zemalja upoznaju, druže i predstave kao najbolji ambasadori svojih zemalja.

Pored zvaničnog, takmičarskog dela, turnir će imati i svečarski karakter, raznovrsne sadržaje van terena, poput pene žurke najavljene za četvrtak, a imaće i humani karakter, jer će deo prihoda turnira biti namenjen lečenju Smederevke Marije Milošević koja je pre tri godine teško povređena u nesreći u Tunisu.

Zvanični promoteri turnira „Trofej 2018“ biće proslavljeni rukometni reprezentativci Dragana Cvijić i Momir Ilić.

U okviru ove velike sportske manifestacije biće obeležen i značajan jubilej – 60 godina postojanja Rukometnog kluba Smederevo.

Utakmice se igraju od četvrtka do subote u terminima od 8 do 19 časova, a svečano otvaranje turnira je u petak uveče u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Ove godine, Smederevo, Požarevac i Kovin biće domaćini ekipama iz Norveške, Francuske, Indije, Litvanije, Ukrajine, Moldavije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i domaćina Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari