Pod znakom pitanja sve do Rolan Garosa 1Foto:Beta-AP

Posle otkazivanja prvog mastersa sezone u Indijan Velsu bilo je samo pitanje trenutka kada će se objaviti da i drugi turnir iz serije 1.000 u Majamiju neće biti odigran.

Proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije nije ostavilo daljeg prostora za manevar organizatorima koji su objavili da je turnir odložen. Male nade još uvek postoje da bi Indijan Vels i Majami mogli da se odigraju na jesen u terminima Šangaja i Penkinga, ali to će zavisti od raznih faktora, najviše naravno od pregovora organizatora svih pomenutih turnira.

Asocijacija teniskih profesionalaca najavila je da će u sredu biti održan sastanak na kome će biti doneta odluka da li će svi turniri u narednih šest nedelja biti otkazani. Još uvek postoji mala dilema šta će biti s bodovima na ATP listi za prijavljene učesnike Indijan Velsa i Majamija, ali su sve prilike da će stanje stati nepromenjeno, odnosno nikome ništa neće biti oduzimano jer teniseri nisu ni dobili priliku da brane osvojeno prošle sezone.

Izvesno je da će biti otkazan i turnir u Hjustonu koji je na programu u aprilu posle dva mastersa, a sve je manje šansi i da će igrati u Monte Karlu i Barseloni. Iz ATP su najavili da će teniserima koji su doputovali u Indijan Vels biti nadoknađeni svi troškovi, što je naročito bitno kvalifikantima čija zarada ne pokrije uvek sve rashode koje imaju na mastersima.

Monte Karlo u kalendaru

Novak Đoković još uvek nije iz svog zvaničnog rasporeda izbrisao turnir u Monte Karlu, koji bi trebalo da bude prvi naredni na kome će igrati. Domaći mediji su preneli da je srpski teniser uhvatio poslednji let iz SAD u Evropu pre nego što je po ukazu predsednika Donalda Trampa obustavljen sav avionski saobraćaj između dva kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari