Podraščanin postao državljanin Italije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sjajnu odbojkašku karijeru izgradio je Marko Podraščanin; u dresu reprezentacije Srbije ostvario je impresivne rezultate, dok je klupski deo uglavnom proveo u Italiji. Nakon 15 godina života i rada na Apeninima, srpski as dobio je italijansko državljanstvo.

Trenutno je Podraščanin aktivni srpski odbojkaš sa najdužim stažom na Apeninima. Tačnije, zajedno sa svojim nekadašnjim saigračem iz reprezentacije Srbije, Draganom Stankovićem, sa kime je činio izvanredan tandem srednjaka.

Podraščanin je pre decenije i po stigao u Koriljano, a potom je karijeru gradio u vrhunskim klubovima poput Lubea, Trentina, Peruđe.

I danas, u 35. godini života, važi za jednog od najboljih srednjaka u italijanskoj klupskoj odbojci. Za sve što je uradio, Srbin je zaslužio i stekao pravo da dobije italijanski pasoš.

Poslednjih nedelja njegov sadašnji klub Trentino podneo je zahtev za dobijanje italijanskog pasoša, pa je rođeni Novosađanin zvanično postao i državljanin zemlje u kojoj se posle deceniju i po apsolutno odomaćio.

Nakon dve godine u Vojvodini, Podraščaninova italijanska priča počela je u Koriljanu za koji je igrao tokom sezone 2007-2008. Posle toga je osam godina proveo u Lubeu, pa četiri u Peruđi. Od leta 2020. je član Trentina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari