Poklon za Luku Jovića, novi ugovor od Milana 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Srpski fudbaler izgleda da je ubedio struku Milana da je zaslužio novi ugovor.

Ne tako davno, okarakterisan je bio od strane italijanske javnosti kao jedno od najlošijih pojačanja u istoriji Milana.

Svakakvi negativni epiteti lepljeni su za fudbalsko umeće Luke Jovića, a onda je u samo mesec dana, tačnije negde od sredine decembra prošle godine, 27-godišnji centarfor partijama u Seriji A naterao sve da se „pospu pepelom“.

Milan je praktično odustao od dovođenja napadača u toku zimskog prelaznog roka, shvativši da najbolje rešenje ima u svojim redovima.

Jović je u decembru na tri vezane utakmice postigao isto toliko golova, a onda je početkom 2024. u Kupu Italije uspeo da protiv Kaljarija, na San Siru, dva puta savlada zemljaka Borisa Radunovića.

Imao je pritom i finih proigravanja saigrača, korisnih asistencija i ispostavilo se da sasvim solidno funkcioniše sa Žiruom u tandemu. Suštinski je do ovog učinka stigao kao rezervna opcija u samom špicu napada

S tim u vezi, deluje kao veliki stimulans za nastavak sezone, informacija do koje je došao italijanski novinar Mateo Moreto da Milan Luki Joviću sprema trogodišnji ugovor.

Jović je trenutno na pozajmici iz Fiorentine do kraja takmičarske godine. Rosoneri mu deo ugovora plaćaju 2,6 milina evra bruto, dok drugu polovinu dele Real i Fiorentina iz koje je prošlog leta i stigao na San Siro.

Olivije Žiru ima 37 godina i najkasnije juna 2025. napustiće Milan, što je sasvim dovoljan period da Jović iskoristi novu priliku i nametne se kao prioritetno rešenje u samom špicu napada.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari