Poklon žreba za Zvezdu 1Foto: Privatna arhiva

Crvena zvezda po rečima bivšeg igrača jermenskog Alaškerta Darka Vučića ne sme da propusti poklon koji je dobila na žrebu plej-ofa za Ligu Evrope.

Prvak Srbije poslednji meč za ulazak u grupnu fazu LE igra sutra protiv jermenskog šampiona Ararat-Jermenije. Mislim da Zvezda nije mogla da dobije lakšeg rivala i ovu šansu ne sme da propusti, da četvrtu godinu za redom uđe u grupnu fazu nekog evropskog kupa. Nisu ekipa koja lako može da izdrži pritisak kada jedan meč sve odlučuje. Dva puta su letos izgubili finala od Noaha, prvi put finale Kupa Jermenije, a potom i finale Superkupa. Nema dileme da je Zvezda veliki favorit jer je kvalitetnija u svakoj liniji tima – priča Vučić za Danas.

Ruski milijarder Samvel Karapetjan je uložio veliki novac u sadašnji tim Ararat-Jermenije, doveo mnoga lokalno zvučna imena, ali oni „igrački ipak ne mogu da se porede sa Kataijem, Kangom i ostalima“.

– Španski trener David Kampanja ima rezultate u domaćem prvenstvu. Imaju mnogo stranaca, što im se isplatilo da se izdignu iznad ostalih u Jermeniji. Nisu slučajno šampioni države, ali im je ogroman uspeh što su uopšte stigli do završnice kvalifikacija za Ligu Evrope posle ispadanja od Omonije u Ligi šampiona. Ne kriju da žele da naprave korak dalje i plasiraju se u grupnu fazu, ali po meni ipak još uvek nemaju tim koji je na tom nivou. Glavni igrač im je Žoan Gofran, koji je igrao u Njukaslu i Bordou. On je i dalje ozbiljan fudbaler iako ima 34 godine i nema dileme da će glavni zadatak crveno-belih biti da njega zaustave na sredini.

Crveno-beli bi po mišljenju Vučića trebalo da odmah nametnu svoju igru na sredini terena.

– Vole da se nadigravaju kratkim pasovima. Njihov trener baš forsira takvu igru, što i ne čudi s obzirom na to da je Španac. Najranjiviji su ako im se oduzme mogućnost zauzimanja velikog prostora na sredini terena, što Zvezdi ne bi trebalo da predstavlja problem. Crveno-beli samo treba da dominiraju od prvog minuta i nema dileme da će domaći pod pritiskom napraviti grešku koja će otvoriti prostor. Da se igraju dva meča ne bi bilo nikakve dileme. Ovako se Ararat-Jermenija uzda u to da na prepad može nešto da uradi, pošto sve staje u 90 minuta. Na Zvezdi je da kvalitet i iskustvo dođe da izražaja i onda neće biti dileme ko prolazi dalje – zaključuje Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari